Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΑ ΜΕΛΑ
Προσπάθεια καταλήστευσης των εσόδων των δήμων

Παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ στη συζήτηση στη Βουλή για το τέλος παρεπιδημούντων

Ουσιαστική και γενναία οικονομική ενίσχυση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό απαίτησε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά, με αφορμή τη συζήτηση του άρθρου που αφορά τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5% το οποίο περιέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για την κεφαλαιαγορά.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε η Ε. Μελά, η ρύθμιση αυτή «είναι μια ακόμη προσπάθεια καταλήστευσης των εσόδων των δήμων», προσθέτοντας πως «χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις στερούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση δικά της χρήματα, τα παρακρατούν», ζητώντας «να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό». Παράλληλα, η βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεση του Κόμματος σε σειρά άρθρων του νομοσχεδίου που προβλέπουν φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις. Ειδικά για το άρθρο 19 του νομοσχεδίου, επισήμανε πως «δίνει τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις, επιλέγοντας μάλιστα αυτές που θα δώσουν κάποια χρήματα να εκπίπτουν φορολογικά και αυτό για εμάς σημαίνει μια στην ουσία νομιμοποίηση περαιτέρω φοροδιαφυγής».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Οικονομίας Αθανάσιος Μπούρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση εμμένει στη ρύθμιση για τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, υποστηρίζοντας ότι η απώλεια για τους δήμους θα είναι της τάξης των 120 εκατομμυρίων ευρώ και όχι των 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο μεταξύ χθες τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του με τη ρύθμιση, ενώ παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα στα πολιτικά κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ