Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ
Την ερχόμενη Παρασκευή η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, την Παρασκευή 20 Μάρτη στις 7 μ.μ., στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στο ΝΑΤΟ, με αφορμή τα 60χρονά του, καθώς και τα 10 χρόνια από τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την επέτειο από την επέμβαση των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους στο Ιράκ. Στη συγκέντρωση, θα χαιρετίσει ο Ντραγκομίρ Βουσίτσεβιτς (πρώην πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα), ο οποίος θα μιλήσει και στην αντίστοιχη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Μάρτη.

«Συμπληρώνονται, τονίζεται στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Η δράση του όλο τον 20ό αιώνα χαρακτηρίζεται από επεμβάσεις, τρομοκρατία κατά των λαών και εξαπόλυση πολέμων.

Το ΝΑΤΟ έχει αναδειχτεί με το νέο δόγμα του σε δύναμη κρούσης του ιμπεριαλισμού. Δεν αναγνωρίζει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, σύνορα, δικαιώματα και ελευθερίες λαών. Επιδιώκει την υποταγή των λαών. Δολοφονεί λαούς και ισοπεδώνει χώρες.

Ιμπεριαλισμός - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι έννοιες ταυτόσημες. Στρέφονται ενιαία κατά των λαών. Τα 60 χρόνια δράσης του ΝΑΤΟ είναι γραμμένα με το αίμα των λαών, είναι ταυτισμένα με το θάνατο και το τραυματισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αμάχων και παιδιών.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι στην ασύδοτη δράση των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό με απίστευτες ψευτιές, την ώρα που ωθούν τη χώρα να συμμετέχει ενεργά στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ παριστάνοντας την αθώα περιστερά.

Το ΝΑΤΟ είναι αντιδραστικό. Οργανο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Απεχθές για τους λαούς. Εμφανίζεται παντοδύναμο, αλλά δεν είναι.

Στο μαύρο μέτωπο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, η απάντηση είναι ένα μεγάλο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό μέτωπο.

Οι φιλειρηνικές, αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις, το παγκόσμιο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, μπορούν να βάλουν φρένο στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, να συμβάλλουν στην ήττα του ιμπεριαλισμού, προϋπόθεση για ένα ειρηνικό κόσμο.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε διαρκή, με υπομονή και επιμονή, αγώνα για:

-- Τη διάλυση του ΝΑΤΟ.

-- Την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

-- Την απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων από τη χώρα.

-- Την επιστροφή όλων των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων αποστολών, που βρίσκονται εκτός της Ελλάδας, για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού».

Ακόμη μαζική αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ αναχωρεί για το Βελιγράδι, ώστε να συμμετέχει στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Βελιγραδίου στις 23-24 Μάρτη 2009, με θέμα την επέτειο της ΝΑΤΟικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία, που διοργανώνει το Φόρουμ Βελιγραδίου, με τη στήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Εκτός των άλλων θα συμμετέχει και θα μιλήσει η γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Βέρα Νικολαΐδου. Η αντιπροσωπεία των αγωνιστών της ειρήνης θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι από τη Θεσσαλονίκη στις 22 Μάρτη και εκτός της ΕΕΔΥΕ συμμετέχουν και εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΕΕΔΔΑ και την ΚΕΘΑ.

Η ΕΕΔΥΕ επίσης εντείνει την προετοιμασία, για να οργανώσει τη μαχητική παρουσία της στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Απρίλη 2009, με το μπλοκ και το πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ