Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιβεβαιώνει ... διαψεύδοντας

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε χτεσινά δημοσιεύματα που συσχέτιζαν τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, με μια σειρά από ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την αρχή του 2001.

Δεν πρόκειται για νέα μέτρα, είναι αποφάσεις που περιλαμβάνονται σε παλιότερους νόμους, διαβεβαίωνε ο υπουργός, φοβούμενος μήπως παρεξηγηθεί η κυβέρνησή του. Και φυσικά έλεγε την αλήθεια, σχετικά με τα δημοσιεύματα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Τα μέτρα αυτά, που έχουν σχέση με τον περιορισμό της απασχόλησης των συνταξιούχων, με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά έξι μήνες για διάφορες κατηγορίες, μείωση του ποσού των δώρων που υπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές και διάφορα άλλα, βασίζονται στους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αποτελούν, στην πραγματικότητα, ένα μικρό δείγμα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια αντιασφαλιστική πολιτική που ταυτίζεται με αυτή της ΝΔ. Μια πολιτική που τίποτα καλό δεν επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Αλλωστε, τα μέτρα που αυτή τη στιγμή παίρνονται - η διοχέτευση της περιουσίας των ταμείων στον τζόγο του Χρηματιστηρίου, το ΕΚΑΣ που δίνεται σαν φιλοδώρημα και το θεωρούν «αύξηση των συντάξεων»(!) - έχουν ήδη δυσκολέψει τα πράγματα. Το Γενάρη θα ανοίξει νέος αντιασφαλιστικός κύκλος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ