Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδικίες και αδικούμενοι

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΠΑΝΤΕΣ πληροφορηθήκαμε χτες (αφού τα βραδινά δελτία των τηλεοπτικών καναλιών φρόντισαν να μας ενημερώσουν) ότι παθαίνει μεγάλη οικονομική ζημιά ο τραγουδιστής Στέφανος Κορκολής. Βλέπετε, η ανακρίτρια τού επέβαλε περιοριστικούς όρους και δεν μπορεί να πάει στο εξωτερικό, όπου έχει συναυλίες, λόγω της κατηγορίας που του προσάπτεται για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών.

Ως γνωστόν, τον τελευταίο καιρό, εκκρεμούν 100άδες δίκες μαθητών και αγροτών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις, αντίστοιχα. Ομως, αυτές δεν έτυχαν της ίδιας προσοχής και προβολής... Τι να γίνει, οι μαθητές και οι αγρότες διαμαρτύρονταν, βλέπετε, και προσπαθούσαν να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους, αντί να επιδίδονται σε ...άλλες ασχολίες, όπως αυτές που καταμαρτυρούν στον κ. Κορκολή!

Φυσικά, ο ίδιος δεν προβληματίστηκε καν, αν οι μαθητές θα πάνε στο μάθημά τους, ή αν οι αγρότες θα πάνε στο χωράφι τους, για να θρέψουν την οικογένειά τους. Κατά τα άλλα, ζητά συμπαράσταση ηθική μέσω των καναλιών από τους μαθητές, τους αγρότες, τους μεροκαματιάρηδες. Ηθος και ύφος ενός άλλου κόσμου, βλέπετε...

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ να σας πούμε ότι, χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, θεώρησε φυσιολογικό το φαινόμενο της αποβολής 35 μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο της Λάρισας, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση που έγινε στην πόλη.

Μήπως πρέπει να του θυμίσει κατ' αρχήν κάποιος ότι ...έχει αλλάξει υπουργείο και δε βρίσκεται πια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ούτε ότι βρισκόμαστε στην περίοδο παράδοσης του Οτσαλάν, για την οποία αποπέμφθηκε από την κυβέρνησή του ως υπεύθυνος; `Η ότι οι μαθητές δεν είναι φυλακισμένοι για να τους επιβάλλονται ποινές, ούτε οι γυμνασιάρχες είναι δεσμοφύλακες (όσο κι αν ο συγκεκριμένος του 1ου Γυμνασίου Λάρισας πολύ θα το ήθελε);


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσο για τα όσα λέει το υπουργείο περί του ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ «χαλάνε» το καλό κλίμα της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και όλα τα σχετικά, ίσως θα ήταν καλό να μας ορίσει το τι ακριβώς εννοεί ως καλό κλίμα!

Γιατί αν εννοεί το να υπάρχουν στα σχολεία μαθητές, που να κάθονται ήσυχα, περιμένοντας επί 6 χρόνια το πότε θα περάσουν τους εξεταστικούς δαιδάλους και στη συνέχεια να περάσουν στην ανεργία ως «πρόβατα επί σφαγήν», τότε, ναι, έχει δίκιο. Αυτό το «καλό κλίμα» πρέπει να χαλάσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στοχοποιεί τη μαθητική συλλογική αγωνιστική δράση (2011-02-17 00:00:00.0)
Προπαγάνδα με «δορυφορικά κόλπα» (2000-11-04 00:00:00.0)
Το... παραμύθι (2000-07-25 00:00:00.0)
Είμαστε μια κερδισμένη γενιά που ξέρει τι θέλει (1999-12-12 00:00:00.0)
Μοιραίοι οσφυοκάμπτες (1998-02-22 00:00:00.0)
τηλετύφλωση (1996-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ