Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑντιΝΑΤΟική εκδήλωση ανήμερα της εθνικής εορτής

Το Σάββατο, στις 10 το πρωί, στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στο Καραμπουρνάκι

Να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στο Καραμπουρνάκι, το Σάββατο, στις 10 το πρωί, καλούν τους Θεσσαλονικείς η ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΔΕ) και η ΕΔΥΕΘ, για να απαιτήσουν «Εξω το ΝΑΤΟ από τη Βαλκανική», «Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ», «Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης».

Το κύριο, όμως, σύνθημα της εκδήλωσης, που γίνεται στην 60ή επέτειο του εθνικού ξεσηκώματος εναντίον της βάρβαρης φασιστικής επίθεσης, είναι Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση - κάλεσμα της ΝΔΕ, «η 28η Οκτώβρη 2000 γιορτάζεται και φέτος μέσα σε κλίμα εθνικής ταπείνωσης».

«Τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας έχουν παραδοθεί στους ΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, παραβιάζοντας ακόμα και το άρθρο 27 του Συντάγματος.

Η "νέα τάξη πραγμάτων", η Νέα Δομή του ΝΑΤΟ υπαγορεύουν στο Ισραήλ τη σφαγή των Παλαιστινίων, την άρνηση σε αυτούς που δικαιούνται να δημιουργήσουν δικό τους ανεξάρτητο κράτος.

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι με το Νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ:

α) Το Αιγαίο ΝΑΤΟποιείται και αμφισβητούνται ανοιχτά πλέον τα δικαιώματα της χώρας μας

β) Η Κύπρος οδεύει προς διχοτόμηση με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης και

γ) ενθαρρύνεται η επιθετικότητα και οι μονομερείς διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας.

Προσβολή του ελληνικού φιλότιμου αποτελεί η "φιλοφρόνηση" του Αμερικανού πρέσβη ότι η χώρα μας - μετά το Ισραήλ - είναι η πιο πειθήνια στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της Αμερικής.

Η κυβέρνηση της χώρας μας, με την πολιτική της και τους χειρισμούς της, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ελληνική ιστορία, με τις διαθέσεις του λαού μας. Αυτός αγανακτεί, εξεγείρεται, αντιστέκεται στη λογική της εθνικής υποτέλειας, του εκσυγχρονισμένου ραγιαδισμού.

Ο ελληνικός λαός εναντιώθηκε μαζικά στον πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, καταδίκασε τις επεμβάσεις σε βάρος αυτής της χώρας που συνεχίζονται, εναντιώθηκε στην παράδοση του Οτσαλάν και στέκεται αλληλέγγυος στην πάλη του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα. Η στάση του αυτή τον τιμά και τον δικαιώνει απέναντι στους άλλους λαούς και την ιστορία. Είμαστε βέβαιοι πως τη σημαία που σήκωσε θα συνεχίσει να την κρατάει δυνατά στα χέρια του», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ