Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Ειδικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές

Τρεις ειδικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές συνέστησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος, που θα ασχοληθούν με τις επιπτώσεις της βιογενετικής στο Αστικό και Οικογενειακό Δίκαιο, την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην κοινοτική για την πώληση καταναλωτικών αγαθών και τη μελέτη και εισήγηση μέτρων με σκοπό την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τις επιπτώσεις της βιογενετικής στο Αστικό και Οικογενειακό Δίκαιο θα έχει ως αντικείμενο θέματα προστασίας του γενετικού υλικού και γενικότερα της νομικής του μεταχείρισης, τις συμβάσεις που αφορούν γενετικό υλικό και ρυθμίζουν τη διαδικασία αναπαραγωγής, την αναγνώριση του δικαιώματος αναζήτησης της γενετικής καταγωγής του προσώπου, του επιτρεπτού επεμβάσεων στο γενετικό υλικό κλπ.

Η δεύτερη επιτροπή θα ασχοληθεί με την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην κοινοτική οδηγία 1999/44/ΕΕ για την πώληση καταναλωτικών αγαθών και ειδικότερα την εξέταση των επιπτώσεων της νέας ρύθμισης στο Δίκαιο του Αστικού Κώδικα.

Ωστόσο, οι αντιρρήσεις εγείρονται για το τρίτο θέμα που είναι η μελέτη και εισήγηση μέτρων και τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Μέτρα που θα αποβλέπουν σε περιορισμό κατακτήσεων του δικαιικού μας συστήματος, με πρόσχημα την τρομοκρατία, βρίσκουν αντίθετο το νομικό κόσμο της χώρας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις αντιδράσεις του ΔΣΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του πριν μερικούς μήνες τάχθηκε εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας που θα περιόριζε τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ