Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Υψηλοί τόνοι χωρίς ουσία

Υψηλούς τόνους κατά της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, χρησιμοποίησε ο Κ. Καραμανλής, χωρίς, ωστόσο, να μπορέσει να πείσει ότι διαφοροποιείται σοβαρά από την πολιτική αυτή. Μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, στον οποίο εξέφρασε τις «σοβαρότατες» ανησυχίες του για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί «βήμα βήμα οδηγούμεθα σε απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων» και αυτό «δεν είναι ανεκτό με κανέναν τρόπο».

Διαπίστωσε ότι η εξωτερική πολιτική καταρρέει «μεταξύ μιας συμπεριφοράς κατευνασμού και μονομερών υποχωρήσεων». Σημείωσε, επίσης, ότι η υπερβολική και μονομερής χειρονομία καλής θέλησης που έγινε στο Ελσίνκι δε βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία δεν είναι τυχαίο ότι κλιμακώνει τις προκλήσεις της, λίγο πριν έρθει προς συζήτηση η εταιρική της σχέση με την ΕΕ. Καταλήγοντας, ο Κ. Καραμανλής ζήτησε να αποκτήσει η Ελλάδα «σταθερή, καθαρή φωνή και ενιαία εξωτερική πολιτική», επαναφέροντας την πρότασή του για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και άμεση σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στον Κ. Καραμανλή απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ζητώντας του να είναι πιο προσεκτικός, όταν αναφέρεται στα εθνικά θέματα, κατηγορώντας τον έμμεσα για απειρία και ανεπάρκεια. «Μπορεί - είπε - να μη διαθέτει την πείρα των χειρισμών αυτών, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα πρέπει να είναι επαρκής για το ρόλο αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ