Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντεπίθεση στη «λασπολογία»

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει χτες ο Κ. Καραμανλής απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα από δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που τον εμφανίζουν άμεσα εμπλεκόμενο... στη διαπλοκή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε χτες να «σπάσει τη σιωπή του» και να δώσει «αποστομωτική» απάντηση στα δημοσιεύματα αυτά που προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από την εφημερίδα «Καρφί». Ωστόσο, η κίνησή του αυτή προκάλεσε σκεπτικισμό σε πολλά στελέχη του κόμματος, γιατί, όπως έλεγαν, με αυτό τον τρόπο καταφέρνει αφ' ενός να «γενικεύσει» το θέμα που προκλήθηκε από τα «συκοφαντικά» δημοσιεύματα και από την άλλη να εμφανιστεί σε «θέση άμυνας».

Στη δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Θ. Ρουσόπουλου αποδίδεται η επιλογή του αρχηγού της ΝΔ ως «στόχου της επιχείρησης λάσπης», στην εφαρμογή σχεδίου που εκκολάπτεται εδώ και καιρό στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο έχει στόχο τη «γενική σπίλωση και κατασυκοφάντηση του πολιτικού κόσμου της χώρας». Η επίθεση λάσπης κατά του Κ. Καραμανλή αποσκοπεί επιπλέον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, στο να αποδυναμώσει την προσπάθεια καταπολέμησης της διαπλοκής, την οποία έχει επωμιστεί η ΝΔ, «αδιαφορώντας για κάθε έννοια πολιτικού κόστους». Οσον αφορά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», το οποίο με βάση τη δήλωση «πόθεν έσχες» του προέδρου της ΝΔ, υπολογίζει την περιουσία του σε 1 δισ. δρχ., στη δήλωση αναφέρεται ότι «η λασπολογία δεν αγγίζει καθόλου τον πρόεδρο της ΝΔ, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία είναι γνωστά από τότε που αναμείχθηκε ενεργώς στην πολιτική ζωή, χωρίς να αμφισβητηθούν ποτέ και από οιονδήποτε». Δοθείσης ευκαιρίας διέψευσε καθυστερημένα προηγούμενο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε κρουαζιέρα σε κότερο του Β. Βαρδινογιάννη. Είναι προφανές ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, τόνισε ο εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας ψευδέστατα τα όσα αναφέρονται σε κρουαζιέρες με σκάφη αναψυχής. Τέλος, εξαπολύει βολές κατά του εκδότη της εφημερίδας Ν. Κακαουνάκη, χωρίς να τον κατονομάζει, κάνοντας λόγο για «κατ' επάγγελμα περιφερόμενα φερέφωνα διαπλεκομένων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία εμφανίζονται κατά περίπτωση και ως «δημοσιογράφοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ