Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχή δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων

Μετά την προχτεσινή απόφαση των δικαστικών υπαλλήλων για συμμετοχή στη σημερινή αποχή των δικαστικών λειτουργών από τα καθήκοντά τους, χτες αποφάσισε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.

Ετσι, διευρύνεται το «μπλοκ» των φορέων που συμμετέχουν στην αποχή, καθώς έχουμε τους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους.

Για μία ώρα, από τις 12.00 μέχρι τις 13.00, οι δικαστικοί λειτουργοί της Αθήνας με απόφαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) θα κατεβούν από τις έδρες τους και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και στα κατά τόπους Πρωτοδικεία της χώρας.

Κύριο αίτημα όλων των φορέων είναι η κάλυψη των κενών θέσεων σε δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους (αυτή τη στιγμή πανελλαδικά υπάρχουν 2.100 κενές θέσεις σε δικαστικούς υπαλλήλους, 127 σε δικαστές και 54 σε εισαγγελείς), να γίνει εισαγωγή της Πληροφορικής στα δικαστήρια, να αλλάξει ο τριτοκοσμικός τρόπος με τον οποίο κρατούνται τα πρακτικά της δίκης κλπ.

Τέλος, ο ΔΣΑ με χτεσινή ανακοίνωση κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση «να αποδείξει επιτέλους εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης και να καλύψει τα τεράστια κενά» που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ