Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Μεθοδευμένο οικονομικό αδιέξοδο

Αναπάντητες αφήνει ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) για στημένο οικονομικό αδιέξοδο και για μεθοδεύσεις «εκκαθάρισης και εκποίησης» της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Με χτεσινή του ανακοίνωση ο υπουργός, αφού επαναλαμβάνει ότι η ΟΑ «βρίσκεται σε οικονομική κατάσταση με εξαιρετικά κρίσιμη ταμειακή δυσχέρεια», δηλώνει ότι «σταθερή απόφαση της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση του ομίλου της ΟΑ στο σύνολό του και όχι σε κομμάτια». Για το λόγο αυτό, προσθέτει, ότι η κυβέρνηση συζητά με την Ευρωπαϊκή Ενωση τους τρόπους που θα οδηγηθεί η εταιρία, μέσω διαγωνισμού, το συντομότερο δυνατό στην εξεύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων. Ο υπουργός κάνει, επίσης, λόγο για τις «σοβαρές παραλείψεις που συνιστούν οι μη θεωρήσεις των βιβλίων της εταιρίας για έτη», ενώ... εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία για προσπάθεια παρεμπόδισης της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, επισημαίνοντας: «Προφανώς θεωρούν ότι μια "Ολυμπιακή" πτωχευμένη και οι χιλιάδες των ανέργων που συνεπάγεται αυτή η πτώχευση, θα είναι καλό "γήπεδο" κομματικής εκμετάλλευσης».

Καταλήγοντας, συνιστά στους συνδικαλιστές της ΟΑ να βοηθήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να μην παρεμβάλλουν εμπόδια στην προετοιμασία της οικονομικής απεικόνισης της εταιρίας με τη μη παροχή οικονομικών στοιχείων, πιέζοντας γι' αυτό τους αρμόδιους υπάλληλους.

Από την ΟΑ ανακοινώθηκε και επίσημα ότι γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών και προμηθειών της εταιρίας διορίστηκε ο οικονομολόγος Αγγ. Χριστοδουλάτος, που προέρχεται από την εταιρία «Πράις Γουοερχάουζ», στην οποία η κυβέρνηση έχει αναθέσει τον οικονομικό έλεγχο και τη σύνταξη των ισολογισμών του εθνικού αερομεταφορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ