Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Πανελλαδικός αγωνιστικός συντονισμός

Μετά την συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας οι φοιτητές της Ιατρικής θα κάνουν αύριο συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας
Μετά την συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας οι φοιτητές της Ιατρικής θα κάνουν αύριο συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές των ιατρικών σχολών των πανεπιστημίων της χώρας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία και οδηγεί στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Χτες στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής Αθήνας, αποφασίστηκε η συνέχεια της κατάληψης στη σχολή καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα προσανατολίζονται σε πανελλαδικό συλλαλητήριο την ερχόμενη βδομάδα, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους από όλη τη χώρα, καλώντας και την ΕΙΝΑΠ και τα σωματεία γιατρών κι εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Θυμίζουμε οι φοιτητές της Ιατρικής Αθήνας πραγματοποίησαν προχτές δυναμική πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας και συναντήθηκαν με τον υπουργό, Αλ. Παπαδόπουλο. Ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι των ιατρικών σχολών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης και Κρήτης, είχαν συναντηθεί την περασμένη Κυριακή και αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις, συμπορευόμενοι με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, τους φοιτητές και όλο το λαό για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, στην αξιοπρεπή δουλιά και την περίθαλψη.

Στην Πάτρα

Την απαίτησή τους για δημόσια δωρεάν ισότιμη και υψηλής ποιότητας υγεία για όλο το λαό και δημόσια δωρεάν παιδεία θα διαδηλώσουν τις επόμενες μέρες και οι φοιτητές Ιατρικής της Πάτρας που πραγματοποίησαν χτες Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να ενώσουν τα βήματά τους με το Συντονιστικό των παραπάνω Ιατρικών Σχολών.

Ετσι, πραγματοποιούν κατάληψη της σχολής τους, διοργανώνουν αύριο εκδήλωση για το νομοσχέδιο για την υγεία με τη συμμετοχή μαζικών φορέων και την Παρασκευή 3/11 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κέντρο της Πάτρας και πορεία στη Νομαρχία. Καλούν, επίσης, σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σήμερα, κάνουν επίσης, Γενική Συνέλευση, για να αποφασίσουν τα παραπέρα βήματά τους, οι φοιτητές της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης και αύριο της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ