Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Αποσπασματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επέβαλλε η δημοτική αρχή Χαλκίδας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα πρόσβασης των αυτοκινήτων προς και από το υποκατάστημα του ΙΚΑ που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, διαμαρτύρεται ο Σύλλογος των Εργαζομένων και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να δώσουν άμεσα λύση.

Η εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης στο κέντρο της Χαλκίδας απέκλεισε ουσιαστικά και το κατάστημα του ΙΚΑ, όπου στεγάζονται ιατρικές και διοικητικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες ασφαλισμένοι. Οι ανάγκες τους - όπως συνταξιούχοι ή ασθενείς - επιβάλλουν τη χρήση μεταφορικών μέσων και συνεπώς την ύπαρξη χώρων στάθμευσης πλησίον του ΙΚΑ. Ομως, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, έχουν καταργηθεί 200 θέσεις στάθμευσης. Ο Σύλλογος ζητά την επαναλειτουργία των δρόμων γύρω από την πλατεία «για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με το ΙΚΑ πολιτών και κυρίως των ευαίσθητων ατόμων».

Πάντως, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι γενικότερο, καθώς οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις είναι αποσπασματικές γιατί η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Μπ. Μανιάτης έκλεισαν το κέντρο χωρίς να έχουν δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή. Παράλληλα, αρνούνται την εφαρμογή φιλολαϊκών προτάσεων της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Χαλκίδας» και άλλων φορέων για αποσυμφόρηση του κέντρου μέσω της δημιουργίας περιφερειακών δημοτικών πάρκινγκ, την καθιέρωση φθηνού εισιτηρίου και δημόσιας αστικής συγκοινωνίας (το αστικό ΚΤΕΛ είναι ιδιωτικό) και την απομάκρυνση του υπεραστικού ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ