Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαχητική πορεία στη Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη συγκέντρωση στην Καμάρα και με μια μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει και θεσμικά στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα της Υγείας. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης, η ΠΟΕΔΗΝ και η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΝΙΘ).

Οι διαδηλωτές με τα συνθήματά τους καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας Υγείας και κάλεσαν τους πολίτες να επιδείξουν μια αγωνιστική δράση σε όλα τα πεδία, ώστε να γίνει δυνατό να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα. Επίσης, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σχετικά με το περιεχόμενο του σχεδίου για την Υγεία και γιατί δε συμφέρει τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Τέλος, η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου οι εργαζόμενοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, της ΕΛΜΕ, των σωματείων συνταξιούχων.

Οι ομιλητές στη συγκέντρωση χαρακτήρισαν το σχέδιο νόμου «ένα αντιδραστικό κατασκεύασμα στην κατεύθυνση ακόμη μεγαλύτερης διάλυσης του συστήματος Υγείας και ανοιχτά πλέον πριμοδότησης του ιδιωτικού τομέα με θεσμικό τρόπο». Εξήγησαν ότι ο ιδιωτικός τομέας σήμερα πριμοδοτείται έμμεσα μέσα από την υποβάθμιση του δημοσίου και το νομοσχέδιο έρχεται να το κάνει αυτό θεσμικά μέσα από τις ρυθμίσεις που γίνονται.

«Δεν υπερασπιζόμαστε το σύστημα Υγείας έτσι όπως έχει καταντήσει, το υπερασπιζόμαστε σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει - αν στηριχτεί πολιτικά, ηθικά και οικονομικά - να δώσει περίθαλψη την ώρα της ανάγκης δωρεάν σ' όλους» τόνισαν μεταξύ των άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ