Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Νομοσχέδιο «αποψίλωσης»

Την «αποψίλωση» της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της στους ιδιώτες, σηματοδοτεί μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου που ετοίμασε και προωθεί το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών «για τη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων και την ενίσχυση της κρατικής εποπτείας επί της ασφάλειας πτήσεων».

Ειδικότερα, στο ακροτελεύτιο άρθρο του νομοσχεδίου (41), προβλέπεται ότι η ΥΠΑ δύναται να αναθέτει τη μελέτη και τη σύνταξη σχεδίου για την αναμόρφωση και αναδιάρθρωση του οργανισμού της σε πανεπιστημιακά ιδρύματα ή άλλους φορείς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου. Οπως επίσης δύναται να αναθέτει τη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα των κανονισμών, εγχειριδίων, παραρτημάτων και κάθε άλλου κανόνα διεθνούς σύμβασης ή απόφασης ή σύστασης διεθνούς οργανισμού σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ισιωτικού δικαίου. Οσον αφορά την παρουσία της ΥΠΑ στο ιδιωτικό αεροδρόμιο Σπάτων, το ν/σ προβλέπει τη σύσταση περιφερειακής μονάδας της ΥΠΑ, η οποία θα είναι η εποπτική και ρυθμιστική αρχή του νέου αεροδρομίου, σε θέματα σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων του αεροπορικού δικαίου και τη συστηματική διενέργεια επιτόπιων επιθεωρήσεων ασφαλείας και προστασίας των πτήσεων και του αεροδρομίου.

Κατά τα άλλα, το ν/σ προβλέπει την ίδρυση Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, καθώς και τη σύσταση Σώματος Επιθεωρητών Ασφάλειας Πτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ