Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Θέλουν πάρκο στην Αμυγδαλέζα

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, τόσο μέσα όσο και κυρίως έξω από τη Βουλή επιβεβαίωσε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του Κόμματος και επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), στους εκπροσώπους φορέων του βορείου Μενιδίου, στη διάρκεια συνάντησης, που είχε μαζί τους στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό. Συγκεκριμένα, στην περιοχή αυτή υπάρχουν περίπου 2.500 στρέμματα, τα οποία οι κάτοικοι ζητούν να αξιοποιηθούν ως πάρκο, το οποίο θα αναβαθμίσει τόσο τη συγκεκριμένη περιοχή όσο και ολόκληρο το Μενίδι. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Σπ. Χαλβατζής, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι με τις συνεχείς υπερτοπικές χρήσεις οι περιοχές της Δυτικής Αττικής και Αθήνας, συνεχώς υποβαθμίζονται και ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει ούτε άλλη μια υποβάθμιση στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο Μενίδι τόνισε: «Υπάρχουν καινούριες χρήσεις οι οποίες ουσιαστικά, πρώτον ροκανίζουν όλο το πράσινο που υπήρχε στην περιοχή και τους ελεύθερους χώρους και δεύτερο δημιουργούνται χρήσεις, οι οποίες είναι επικίνδυνες». Δηλαδή: «Μετά το σεισμό της 7ης του Σεπτέμβρη του 1999, δημιουργήθηκαν καινούρια δεδομένα. Αυτές οι χρήσεις, ιδιαίτερα με το φυσικό αέριο, όπως και με τη δημιουργία του αγωγού της κηροζίνης, κατά την άποψή μας - χωρίς να είμαστε ειδικοί - συνιστούν μέγα κίνδυνο».

«Εμείς», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, «συμμεριζόμαστε την αγωνία και συμπαραστεκόμαστε στις αγωνιστικές διεκδικήσεις των κατοίκων και θεωρούμε ότι το σύνθημά τους "Φτάνει πια, ως εδώ" είναι πολύ σωστό. Με τα μέσα που διαθέτουμε, και μέσα από τη Βουλή και κυρίως έξω από τη Βουλή, αλλά και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης της πρωτοβάθμιας και νομαρχιακής θα κάνουμε κάθε τι δυνατό, ώστε τα αιτήματα αυτά των εργαζομένων, των κατοίκων των φορέων του Μενιδίου να δικαιωθούν».

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση έκανε και η Λ. Χριστοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου «Μπόσκιζας» στο βόρειο Μενίδι, στους πρόποδες της Πάρνηθας, η οποία επισήμανε ότι δεν πρέπει να υποβαθμιστεί ο χώρος της Αμυγδαλέζας, γιατί όλος ο πληθυσμός της Αθήνας κάνει χρήση της Πάρνηθας. «Συνεπώς, κατέληξε η Λ. Χριστοπούλου, αυτή η υποβάθμιση δε θα αφορά μόνο τον κόσμο που μένει εκεί αλλά όλη την Αθήνα».

Την ίδια γνώμη είχε και ο Κ. Οικονόμου, πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Πανοράματος και υπεύθυνος της επιτροπής συλλόγων Βορείου Μενιδίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ζητάμε από την πολιτεία να σταματήσει να φέρνει όλα αυτά τα έργα που υποβαθμίζουν την περιοχή. Αντιθέτως θα πρέπει να κοιτάξει την αναβάθμισή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ