Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Λύση ο κοινός αγώνας αγροτών - εργαζομένων

Κοντά στα προβλήματα της Ενωσης και των εργαζομένων βρέθηκε  αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Χανίων (ΕΓΣΧ) και οι εργαζόμενοι σ' αυτήν, ήταν το κύριο θέμα μιας σειράς συναντήσεων που είχε αντιπροσωπεία της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ με το ΔΣ του σωματείου συνεταιριστικών υπαλλήλων του νομού, καθώς και με τον πρόεδρο του ΔΣ και το διευθυντή της Ενωσης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η αντιπροσωπεία του Κόμματος ανέπτυξε στους εκπροσώπους της Ενωσης και των εργαζομένων τις απόψεις της και αντάλλαξε μαζί τους σκέψεις για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Ενωση όσο και οι εργαζόμενοι σ' αυτή.

Οσον αφορά τα δήθεν μέτρα της κυβέρνησης για το πρόβλημα των αγροτικών χρεών, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ έκαναν λόγο για προκλητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες και τους εργαζόμενους της Ενωσης, καθώς, όπως υπογράμμισαν, «η κυβερνητική επιχειρηματολογία για τα "μέτρα" που τάχα αναγκάστηκε να λάβει, για να εισπράξει τα οφειλόμενα, αποτελεί μια ακόμα εξαπάτηση, πολύ περισσότερο που αυτά τα "μέτρα" οδηγούν την Ενωση σε λουκέτο».

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επισήμαναν ότι τα προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι ίδια με αυτά που αντιμετωπίζουν οι ΑΣΟ σ' όλη την Ελλάδα, ως τραγικό αποτέλεσμα της καταστροφικής για τους μικρομεσαίους αγρότες και το συνεταιριστικό κίνημα πολιτικής που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ: «Σοβαρή ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση - σημείωσαν χαρακτηριστικά - φέρουν και οι πλειοψηφίες στις διοικήσεις των ΑΣΟ, καθώς και της ΠΑΣΕΓΕΣ που όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν αντιτάχθηκαν σ' αυτή την πολιτική, αλλά τη στήριξαν κιόλας, αποδεχόμενοι και το νέο νόμο για τις ΑΣΟ που θα σημάνει και την τελική του διάλυση».

Σε ό,τι αφορά την ΕΓΣ Χανίων, το ΚΚΕ δήλωσε την αντίθεσή του με τη λογική της απόκρυψης του προβλήματος που ακολουθήθηκε, η οποία όχι μόνο δεν το έλυσε αλλά το όξυνε. Επίσης, οι εκπρόσωποι του Κόμματος δήλωσαν πως το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με κάθε σκέψη που βλέπει ως διέξοδο τις μαζικές απολύσεις προσωπικού, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε λύνουν τα προβλήματα όπως τάχα προβλέπουν διάφορες «εκθέσεις βιωσιμότητας». «Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην κοινή δράση αγροτών και εργαζομένων» τόνισαν, καλώντας τους από κοινού να αγωνιστούν για ένα πραγματικό συνεταιριστικό κίνημα, που θα συμβάλλει στην αύξηση και τη βελτίωση της ποιότητας στην αγροτική παραγωγή και ταυτόχρονα θα στηρίζει το αγροτικό νοικοκυριό.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες για πραγματική ρύθμιση των χρεών και την εξασφάλιση από μεριάς της κυβέρνησης της εύρυθμης λειτουργίας της Ενωσης. Σε ό,τι αφορά το αίτημα για μετατάξεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, το ΚΚΕ θεωρεί ότι αν αυτό δε συγκεκριμενοποιηθεί και συνοδευτεί με μέτρα, δρα αποπροσανατολιστικά στον αγώνα των εργαζομένων για διασφάλιση της εργασίας τους. Η δε διέξοδος της πρόωρης συνταξιοδότησης που προτείνεται, δίνει μεν βραχυπρόθεσμη λύση που μακροπρόθεσμα όμως θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις για το σύνολο των ασφαλισμένων στο ΤΑΥΣΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αφορμή τις εκλογές στις συνεταιριστικές οργανώσεις(2003-10-05 00:00:00.0)
Πνίγονται στα χρέη(2001-07-20 00:00:00.0)
Αβέβαιο το μέλλον των 470 εργαζομένων(2000-12-06 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση των σταφιδοπαραγωγών(1997-09-23 00:00:00.0)
Ξέσπασμα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής(1996-11-05 00:00:00.0)
Βάζουν "λουκέτο" στην Ενωση Σερρών!(1996-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ