Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εχασαν το μέτρο

Καλά λόγια, βέβαια, δεν άκουσε μόνον από τις αστικές εφημερίδες ο Γ. Θεωνάς. Ακουσε και από τον Σ. Ματζουράνη, ο οποίος, αφού καταγγέλλει, ότι «συνειδητά, μεθοδικά, απάνθρωπα και ανέντιμα, καιρό τώρα, η καθοδηγητική ομάδα του ΚΚΕ προετοίμαζε τη διαγραφή του Γ. Θεωνά» σημειώνει και τα εξής: «Η στάση του σ. Θεωνά σ' αυτή τη μεθόδευση είναι μάθημα κομματικότητας, ήθους και εντιμότητας, που φυσικά δεν απευθύνεται στην "καθοδήγηση". Απευθύνεται όμως και αφορά κάθε σύντροφο, κάθε αριστερό, προοδευτικό αγωνιστή, που οφείλει τώρα να πάψει απλά ν' ανησυχεί, αλλά να σκεφθεί, ν' αναρωτηθεί και να απαιτήσει απαντήσεις και λύσεις».

Μόνο, που... ξέχασε και ο Σ. Ματζουράνης ότι τα ίδια «μαθήματα κομματικότητας, ήθους και εντιμότητας» έχουν δώσει διάφοροι, μέχρι σήμερα, με τελευταίους όσους επιχείρησαν το 1990-91 να διαλύσουν το ΚΚΕ, χτυπώντας ακριβώς τις βασικές καταστατικές του αρχές. Ξέχασε, επίσης, ότι τα «μαθήματα» αυτά έχουν επανειλημμένα καταδικαστεί από τα μέλη του ΚΚΕ, τους κομμουνιστές και τους αριστερούς της χώρας μας.

Και, τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν χάσει κάθε μέτρο; Εκτός και το κάνουν συνειδητά, μια και μόνον έτσι θα φιλοξενούνται και θα προβάλλονται απ' όσους χαίρονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ