Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Δημόσια ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΤΟφροσύνης

Οι αμερικανικές «ιδέες» του 1997 αποτελούν τη βάση της συζήτησης των «Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας

Σε δημόσιες δηλώσεις υποταγής στο ΝΑΤΟ προβαίνει η κυβέρνηση λίγες μόλις μέρες μετά την πρόσφατη ΝΑΤΟική άσκηση, όπου αμφισβητήθηκαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και μπροστά στη συζήτηση για τα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» (ΜΟΕ) που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απαντώντας χτες στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ σχετικά με τα ΜΟΕ, ο υπουργός Εξωτερικών ήταν αποκαλυπτικός, όταν δήλωσε πως «είναι λάθος η διατύπωση ότι έχει αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αντιθέτως, στην άσκηση, το ΝΑΤΟ, υιοθέτησε με τις προτάσεις για τα σχέδια πτήσης το δικαίωμα το οποίο είχε η χώρα μας να υπερίπταται των ελληνικών νησιών».

Εδωσε έτσι διαπιστευτήρια «καλού παιδιού», φανερώνοντας τα «όπλα» με τα οποία προσέρχεται η κυβέρνηση στη συζήτηση για τα ΜΟΕ. Φυσικά δε δόθηκε απάντηση στην επισήμανση του βουλευτή του ΚΚΕ, ότι τα θέματα συζήτησης στα πλαίσια των ΜΟΕ κινούνται σε έναν άξονα ο οποίος είχε ήδη δοθεί από μέρους των ΗΠΑ σαν πρόταση στην Ελλάδα και την Τουρκία το 1997. Τότε, φυσικά, η ελληνική κυβέρνηση δε θέλησε ούτε καν να τα συζητήσει, ενώ τώρα προσέρχεται μετά βαΐων και κλάδων, έχοντας προφανώς αλλάξει άποψη για την... εθνική ανεξαρτησία.


ΣΕΛ.  10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ