Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η DASA κρατά σε ομηρία τα «Φάντομ»

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Αμυνας, για τους λόγους καθυστέρησης της αναβάθμισης των μαχητικών από τη γερμανική εταιρία

Το θέμα της καθυστέρησης της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-4 (Φάντομ) που έχει ανατεθεί εδώ και μερικά χρόνια στη γερμανική εταιρία DASA σε συνεργασία με την ΕΑΒ, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

«Σε μια περίοδο, τονίζεται στην Ερώτηση, κατά την οποία η κυβέρνηση προχωρά σε αγορές αεροσκαφών F-16 - Eurofighter, αξίας τρισ. δρχ. με συνέπεια να υπερχρεώνεται η χώρα χωρίς μάλιστα να διασφαλίζεται η αμυντική θωράκισή της και προωθεί την αναβάθμιση άλλων τύπων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, στο εργοστάσιο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) μένουν καθηλωμένα για αρκετούς μήνες τώρα αεροσκάφη F-4. Τα αεροσκάφη αυτά, ο αριθμός των οποίων είναι τόσο μεγάλος ώστε να αποτελούν - όπως λέγεται - το 50% της συγκεκριμένης μονάδας, είχε αναλάβει να αναβαθμίσει η εταιρία DASA».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Αμυνας:

- Αν ο χρόνος της αναβάθμισης είναι υπερβολικά μεγάλος.

- Αν έχουν τελειώσει οι εργασίες, αλλά δεν τελειώνει το τελικό κοντρόλ.

- Αν υπάρχει σκόπιμη καθυστέρηση - εκβιασμός από την εταιρεία DASA.

- Αν η DASA που «αναβαθμίζει» τα αεροσκάφη στα πλαίσια του προγράμματος AUP, ενεργεί μ' αυτόν τον τρόπο, γιατί θέλει να πιέσει για την «αγορά» της ΕΑΒ.

- Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα προκειμένου τα αεροσκάφη να τεθούν στη διάθεση της μονάδας, αλλά και να μην παρουσιαστούν ανάλογες καθυστερήσεις στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ