Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προπαγανδίζει το μονόδρομο της πλουτοκρατίας

«Δεν υπόσχομαι ότι θα δώσω δουλειά στους πολίτες, θα δώσω όμως εμπιστοσύνη στους επιχειρηματίες», λέει ο Α. Σαμαράς

Κυβέρνηση και ΝΔ προπαγανδίζουν σαν μονόδρομο την εξουσία των μονοπωλίων, την οποία προσπαθούν να θωρακίσουν. Μονόδρομος για το λαό είναι η πάλη για την ανατροπή της πολιτικής τους

Motion Team

Κυβέρνηση και ΝΔ προπαγανδίζουν σαν μονόδρομο την εξουσία των μονοπωλίων, την οποία προσπαθούν να θωρακίσουν. Μονόδρομος για το λαό είναι η πάλη για την ανατροπή της πολιτικής τους
Ρόλο Μεσσία για την έξοδο από την κρίση αναθέτει στο κεφάλαιο ο Α. Σαμαράς, πλειοδοτώντας σε νέα μέτρα που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων. «Δεν υπόσχομαι ότι θα δώσω δουλειά στους πολίτες, θα δώσω όμως εμπιστοσύνη στους επιχειρηματίες, για να δώσουν δουλειά στους πολίτες», ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να καταδείξει το περιεχόμενο που δίνει στην «ανάπτυξη».

Από το Νομό Μαγνησίας, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο Α. Σαμαράς ζήτησε «να υπάρξει άμεσα τόνωση της αγοράς, ώστε να παραχθεί εισόδημα για τους εργαζόμενους, τζίροι για τις επιχειρήσεις, κέρδη για τους επιχειρηματίες, θέσεις εργασίας για τους ανέργους». Απαίτησε δηλαδή μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας, με το πρόσχημα ότι από αυτή θα ωφεληθούν εξίσου και οι εργαζόμενοι.

Στη πραγματικότητα η ηγεσία της ΝΔ εντείνει προεκλογικά την προπαγάνδα υπέρ του μονόδρομου της πλουτοκρατίας, βάζοντας ταυτόχρονα πλάτη για να περάσουν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή οι ανατροπές που καθιστούν πιο φτηνή την εργατική δύναμη, όπως οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κ.ο.κ.

Ταυτόχρονα, συστρατεύεται στο μέτωπο για την παραπέρα μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, προβάλλοντας την πλήρη φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου ως αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν τάχα επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή ήταν δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Θ. Καράογλου, ο οποίος επανέλαβε τις εκκλήσεις των επιχειρηματιών «να σταματήσει η συνεχής άνοδος των φορολογικών βαρών στις επιχειρήσεις», καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «διαπομπεύει κάθε μέρα ολόκληρους επιχειρηματικούς κλάδους», παραπέμποντας στην περαίωση, τον αντικειμενικό προσδιορισμό των εισοδημάτων, την αύξηση των προκαταβολών φόρων από τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της δικομματικής κοκορομαχίας, ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κοροϊδεύει το λαό όταν δηλώνει ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά τα μέτρα ο ίδιος τα θεωρεί αναπόφευκτα, όπως σαφώς αφήνει να εννοηθεί. Την ίδια στιγμή, διαπιστώνει ότι το μήνυμα της ΝΔ «κερδίζει το λαό», ενώ το ΠΑΣΟΚ «εισπράττει τη μια δυσάρεστη έκπληξη μετά την άλλη» και για να τονώσει το εκλογικό ακροατήριο εκτιμά ότι «μια εκλογική αναμέτρηση που τη θεωρούσαν περίπατο μέχρι πριν από ένα - δύο μήνες, γίνεται τώρα ένα θρίλερ γι' αυτούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ