Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητική αυθαιρεσία σε βάρος στελεχών της ΚΝΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Ενα νέο κρούσμα προκλητικής αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος στελεχών της ΚΝΕ, με στόχο την τρομοκράτηση συνολικά του λαϊκού κινήματος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:

«Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης από δύναμη της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), που προχώρησε σε αναίτιο και προκλητικό σωματικό έλεγχο με στόχο τον εκφοβισμό των μελών του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη και Θανάση Χαστά.

Ομάδα της ΟΠΚΕ σταμάτησε σε μπλόκο στα διόδια Λεπτοκαρυάς το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν τα δυο στελέχη της ΚΝΕ και αφού προέβησαν σε τυπικό έλεγχο, απαίτησαν να προχωρήσουν παράνομα και σε σωματικό έλεγχο, αλλά και έλεγχο στα αντικείμενα των δυο συντρόφων και το αυτοκίνητο, με την αναίσχυντη αιτιολογία ότι ψάχνουν για όπλα και ναρκωτικά. Και αυτό αφού έμαθαν από τα στελέχη της ΚΝΕ την ιδιότητά τους.

Η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων έγινε ακόμα πιο προκλητική και απαράδεκτη απ' τη στιγμή που τα στελέχη της ΚΝΕ δήλωσαν την ιδιότητα τους, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό πως βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Γελιούνται αν νομίζουν, το αστικό κράτος και τα όργανά του, πως αυτές οι πρακτικές μπορούν να τρομοκρατήσουν ή να βάλουν εμπόδια στη δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρή πολιτική ευθύνη και γι' αυτό το περιστατικό που εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο τρομοκράτησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος. Καλούμε τον υπουργό κ. Παπουτσή να πάρει θέση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Με τη γνωστοποίηση του περιστατικού, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, προχώρησε σε διάβημα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Χρ. Παπουτσή, ο οποίος έκανε λόγο για «υπερβάλλοντα ζήλο» των αστυνομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ