Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Με μοιρασμένους ρόλους το θέατρο για τις τιμές

Πλήρης σύμπνοια για τη στήριξη της «επιχειρηματικότητας» στη συνάντηση Χρυσοχοΐδη - Δασκαλόπουλου

Η διαμόρφωση των τιμών είναι υπόθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως διαμήνυσαν οι ίδιοι χτες, αποκαλύπτοντας την παραπλανητική τακτική της κυβέρνησης, που ρίχνει «άσφαιρα» πυρά στην ακρίβεια, ζητώντας μειώσεις στις τιμές, την ίδια ώρα που με την πολιτική της ενισχύει τις πολυεθνικές.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να λύσω την εξίσωση, πως όταν έχω 5% κέρδος μπορώ να μειώσω 30% τις τιμές». Με τον τρόπο αυτό σχολίασε τις συστάσεις που σκορπίζει γενικά και αόριστα το τελευταίο διάστημα ο ίδιος ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι πολυεθνικές δεν διαπραγματεύονται την τιμολογιακή πολιτική τους, αφού σε καθεστώς «ελεύθερης αγοράς» έχουν και το «μαχαίρι και το πεπόνι», ενώ υπονοούν ότι οι τιμές θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερες, κρίνοντας μικρά τα κέρδη τους! Ακόμη περισσότερο, ο επικεφαλής του ΣΕΒ «κάρφωσε» την κυβέρνηση για τις επιβαρύνσεις που προκαλεί η ίδια, με τη φορολόγηση, τις χρεώσεις υπέρ «συντεχνιών» και τα προνόμια υπέρ συγκεκριμένων ομάδων (αναφέροντας τα κλειστά επαγγέλματα), ζητώντας έμμεσα όλα τα παραπάνω να παραμεριστούν με φιλομονοπωλιακούς νόμους.

Κατά τα άλλα, στη συνάντηση που έγινε χτες στα γραφεία του ΣΕΒ, επαναβεβαιώθηκε ότι κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες πορεύονται, εν μέσω κρίσης, με κοινούς στόχους, συναντίληψη και συμφωνίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας! Η συνάντηση ήταν εφ' όλης της ύλης, για χρηματοδοτικά εργαλεία, αναπτυξιακό νόμο, «εξωστρέφεια», αναθέρμανση της οικονομίας κλπ.

«Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη συμμετοχής του ΣΕΒ και των άλλων φορέων της επιχειρηματικότητας και της αγοράς για την αλλαγή του κλίματος. Συμφωνήσαμε επίσης ότι η κρίση δεν κλείνει μόνο επιχειρήσεις, αλλά ανοίγει παράθυρα και νέες ευκαιρίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Φανερά ικανοποιημένος από τις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε με τη σειρά του ότι «προσβλέπουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης να παίξει το ρόλο ενός πραγματικού στρατηγείου ανάπτυξης» και ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες «είναι οι φυσικοί σύμμαχοί του στην αναγκαία συλλογική προσπάθεια για να ξαναδούμε αναπτυξιακή προοπτική. Διαπιστώσαμε ότι κοινοί μας στόχοι είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της νέας επιχειρηματικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ