Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Σοβαρό πρόβλημα από τα έργα του Μετρό

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των αυτοαπασχολουμένων εξέφρασε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε συγκέντρωση των αυτοαπασχολούμενων καταστηματαρχών της οδού Δελφών στη Θεσσαλονίκη, που εξαιτίας των εργασιών για το Μετρό κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Οι καταστηματάρχες εδώ και μήνες, μετά το κλείσιμο της οδού Δελφών για τις εργασίες του Μετρό, έχουν κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους. Η διοίκηση του δήμου μετά τις αντιδράσεις τους αποφάσισε να τους μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 50%, όμως ούτε αυτό δίνει λύση στο οξυμένο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Αφού είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν περαίωση για τζίρο που δεν έχουν κάνει ποτέ, δεν μπορούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία και αδυνατούν να καλύψουν τα αυξημένα ενοίκια που καλούνται να πληρώσουν.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος ενημέρωσε τους αυτοαπασχολούμενους για τις τρεις Ερωτήσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Τους κάλεσε να οργανώσουν τον αγώνα τους συντονισμένα με όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που χτυπιούνται από τα έργα του Μετρό σε όλο τον άξονα της πόλης. Να απαιτήσουν για όσο διαρκούν τα έργα του Μετρό κατάργηση των δημοτικών τελών, φορολογική απαλλαγή και εξαίρεση από την περαίωση. Επίσης άμεση αποζημίωση με βάση τον τζίρο της τελευταίας χρονιάς πριν την έναρξη των έργων του Μετρό και συνέχιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον ΟΑΕΕ ακόμη και σε περίπτωση που δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Ξεκαθάρισε πως ο αγώνας τους θα έχει αποτέλεσμα, αν ταυτόχρονα βάλει στο στόχαστρο συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που καλούνται να εφαρμόσουν και να στηρίξουν στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση οι υποψήφιοί τους. Τους κάλεσε να δυναμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ πρωτοστατούν στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και δείχνουν τη διέξοδο για τη χώρα και το λαό μας στον άλλο δρόμο ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ