Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Αγώνας για δωρεάν μετακίνηση, σίτιση, στέγαση

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα αγωνιστεί ώστε η μετακίνηση, όπως και η σίτιση και η στέγαση, τα βιβλία, τα αναλώσιμα να είναι δωρεάν και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας». Τα παραπάνω σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σύλληψη 6 φοιτητών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών το πρωί της Τετάρτης μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καλώντας τους φοιτητές να μην πληρώσουν εισιτήριο. Μια κινητοποίηση που ανέδειξε το δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών με τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς και κατήγγειλε την απαράδεκτη πρακτική του υπουργείου Παιδείας να μην έχει εξασφαλίσει ακόμα τα πάσο για τους χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές.

Στην κοινή δήλωσή τους ο Θ. Κωνσταντινίδης και ο Σ. Ζαριανόπουλος σημειώνουν:

«Τις ευθύνες του υπουργείου, των ΑΕΙ και του ΟΑΣΘ, για τη μη έκδοση των φοιτητικών πάσο, απ' ό,τι φαίνεται καλούνται να τις πληρώσουν οι ίδιοι οι φοιτητές.

Την Τετάρτη είχαμε τη σύλληψη 6 φοιτητών μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, με το πρόσχημα ότι δεν πλήρωσαν εισιτήριο, διαμαρτυρόμενοι μ' αυτό τον τρόπο ενάντια στην απαράδεκτη καθυστέρηση στην έκδοση των πάσο και καλώντας παράλληλα όλους τους φοιτητές να απειθαρχήσουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που φορτώνει τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Μέχρι σήμερα ούτε ένα φοιτητικό/σπουδαστικό πάσο δεν έχει δοθεί στους πάνω από 80.000 πρωτοετείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, παρότι οι εγγραφές έχουν ήδη γίνει!

Η παραπάνω τακτική υπουργείων και ΟΑΣΘ προέρχεται από το γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό για την περικοπή κονδυλίων από τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, αλλά και της αφαίρεσης λαϊκών κεκτημένων.

Την ώρα που όλο και περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν για δουλειά για να πληρώσουν το υπέρογκο κόστος σπουδών, η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση των πάσο.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και τρομοκρατική σύλληψη 6 φοιτητών και απαιτούμε να σταματήσουν ανάλογες τακτικές απ' τον ΟΑΣΘ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα ΑΕΙ - ΤΕΙ να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση των φοιτητικών πάσο.

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" θα αγωνιστεί ώστε η μετακίνηση, όπως και η σίτιση και η στέγαση, τα βιβλία, τα αναλώσιμα να είναι δωρεάν και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ