Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Κάντε το αποφασιστικό βήμα

Στις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΟΛΠ στο Καστράκι μίλησε χτες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης
Ο Γ. Μανουσογιαννάκης
Στους εργαζόμενους στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά στο Καστράκι, μίλησε χτες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τον Γιώργο Παπαβασιλείου, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά.

Στη συγκέντρωση που ακολούθησε οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και την οργή τους για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση και ουσιαστικά στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, σημείωσε σχετικά: «Η εξέλιξη αυτή είναι φανερό πως δεν ωφελεί σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Ομως, για να φτάσουμε μέχρι εδώ υπάρχουν και κάποιοι όπως ο Γιάννης ο Μίχας για παράδειγμα, ο οποίος ως αντιπρόεδρος του ΟΛΠ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στήριξε ουσιαστικά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και δεν αντέδρασε ούτε κινητοποίησε τον κόσμο για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης. Τώρα μάλιστα, πολλοί από αυτούς που στήριξαν τις πολιτικές αυτές και οδήγησαν τους εργαζόμενους σε χειρότερη μοίρα, προσπαθούν να κρύψουν αυτές τους τις δράσεις και εστιάζουν σε θέματα που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή των σκουπιδιών και τον καλλωπισμό των πάρκων».

«Για να αλλάξει κάτι - συνέχισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης - το μόνο σίγουρο είναι πως τώρα δεν πρέπει να την ξαναπατήσουμε και να ξαναψηφίσουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση. Η απογοήτευση είναι κακός σύμβουλος. Εχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα. Τα χέρια μας είναι αυτά που φτιάχνουν τα πάντα. Ο πλούτος που έχει παραχθεί μέσα από τα χέρια των εργαζομένων έχει δημιουργηθεί. Το ζήτημα είναι αυτά που παράγουμε να τα απολαμβάνουμε κιόλας και όχι να γίνονται μέσο πλουτισμού για το κεφάλαιο. Ομως γι' αυτό χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις που θα έρθουν σε σύγκρουση με τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να συσπειρωθούμε και να ενισχύσουμε εκείνες τις δυνάμεις που στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων.

Η υπερψήφιση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και στο δήμο και στην περιφέρεια αποτελεί μια καλή αρχή για να ξεφύγουμε από το κανάλι που μας έχουν βάλει και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Ακόμη κι αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, σας καλούμε να κάνετε το αποφασιστικό βήμα και δε θα το μετανιώσετε. Μην ακούτε τα γκάλοπ, την κάλπη εσείς τη διαμορφώνετε με την ψήφο σας. Εχετε βιώματα, έχετε εμπειρίες, έχετε γνώσεις, αξιοποιήστε της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ