Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψάχνει «μήνυμα» για το συνέδριο

Με πυροτεχνήματα και ανούσια φραστικά «ανοίγματα» στην κοινωνία, θα επιχειρήσει η ηγεσία της ΝΔ να δώσει κάποιο «νόημα» στο συνέδριο και να στείλει κάποιο «μήνυμα» προς τα έξω, με δεδομένο ότι θα αναλωθεί κυρίως σε οργανωτικά ζητήματα.

Το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου: «όλη η Ελλάδα μια δύναμη», συμπυκνώνει το μήνυμα που θα επιχειρήσει να περάσει ο Κ. Καραμανλής, επαναλαμβάνοντας τα περί κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών, ανοίγματος στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και «κοινού οράματος όλων των Ελλήνων», σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εικόνα του κόμματός του ως «εναλλακτικής πρότασης εξουσίας».

Σήμερα, πάντως, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναμένεται να διαμορφωθούν η εισήγηση για τις αλλαγές στο καταστατικό και οι θέσεις για ορισμένα ζητήματα του προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά του Β. Μεϊμαράκη, ο Κ. Καραμανλής έχει αποδεχτεί την πρότασή του για εκλογή γραμματέα της ΚΕ από τη νέα διευρυμένη ΚΕ. Το ενδιαφέρον, όμως, των στελεχών βρίσκεται στον αγώνα για την εκλογή τους στην ΚΕ (δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι ενισχυμένη ή όχι) και στη διαμάχη για τη διαμόρφωση νέων εσωκομματικών συσχετισμών. Ηδη, έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για τη συγκέντρωση των κουπονιών (για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για την ΚΕ πρέπει να διαθέτει κουπόνια 50 συνέδρων!) μεταξύ των 4.200 συνέδρων.

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, επισημαίνοντας ότι «η ελάχιστη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται στις 3,5 μονάδες» αλλά και ότι ο Σημίτης πλέον φθείρεται εξίσου με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χάνει «και την παράσταση νίκης». Για το κόμμα του Δ. Αβραμόπουλου εκτιμά ότι «προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στα μέτρα ενός μικρού αρχηγικού κόμματος» και πως «ο στόχος του δημάρχου να γίνει η 3η επιλογή κόμματος εξουσίας, απομακρύνεται». Από πύραυλος που θα διέλυε το δικομματικό σύστημα, μάλλον μετατρέπεται σε πυροτέχνημα, λένε στη Ρηγίλλης.

Η Ντ. Μπακογιάννη μιλώντας χτες σε εκδήλωση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε βέβαιη ότι η ΝΔ θα κερδίσει με αυτοδυναμία τις επόμενες εκλογές, ενώ αναφερόμενη στο συνέδριο τόνισε, ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τομές, ώστε με νέα ορμή, νέα δυναμική και ενότητα να ξεκινήσει τον αγώνα που θα την οδηγήσει στη νίκη. Οσον αφορά τις δημοσκοπήσεις είπε, ότι «θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική για να μεγαλώσουμε τη διαφορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ