Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις ενάντια στον «τρομονόμο»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ποινικοποίηση του λαϊκού κινήματος που προωθεί η κυβέρνηση με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας, πραγματοποιείται σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το τοπικό Συνδικάτο Οικοδόμων, ο πολιτιστικός σύλλογος «η Ακαδημία Πλάτωνα» και η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες.

Σε ανακοίνωση - πρόσκληση προς το δημοκρατικό λαό του Κολωνού υπογραμμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπου εκφράζει τη βούληση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις πιέσεις γνωστών ξένων κέντρων που επιθυμούν την επιβουλή των σχεδίων τους ανά την υφήλιο». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στόχος δεν είναι η καταστολή του εγκλήματος, «άλλωστε το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών. Πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να πληγεί το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, για να καθορίζει ο ίδιος τη ζωή και το μέλλον του».

Στους Αμπελόκηπους

Η Επιτροπή Ειρήνης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αμπελοκήπων - Ελληνορώσων διοργανώνουν την Παρασκευή 30 του Μάρτη και ώρα 6.30 μ.μ. στο «Σπίτι της ΕΠΟΝ» (Δουκίσσης Πλακεντίας 3, στους Αμπελόκηπους), εκδήλωση με θέμα: «Ο υπό ψήφιση "αντιτρομοκρατικός νόμος" και η ανάγκη άμεσης, καθολικής, συλλογικής και συντονισμένης αντίδρασης του λαού μας, ώστε να μην νομιμοποιηθεί η καταπάτηση βασικών λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών». Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται συμβολικά, όπως τονίζουν οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους, «τη μέρα της μαύρης επετείου της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη», θα γίνει ιστορική αναδρομή στο ρόλο των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη διαμόρφωση του κράτους - τρομοκράτη κατά του λαϊκού κινήματος και κάθε πρωτοπόρου αγωνιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ