Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγή στο ΣτΕ για το κτήμα ΚΑΜΠΑ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) πρόκειται να προσφύγει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής κατά της απόφασης του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, με την οποία επιτρέπει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο «κτήμα ΚΑΜΠΑ», περιοχή χαρακτηρισμένη ως γεωργική έκταση. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, πριν ένα μήνα, αποφάσισε να προχωρήσει σε αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης του υπουργού και, εμμέσως πλην σαφώς, καταγγέλλει ότι η απόφαση του υπουργού εξυπηρετεί συγκεκριμένους επιχειρηματίες, που έχουν αγοράσει την έκταση.

Στο σκεπτικό της απόφασης, συμπεριλαμβάνεται «η διαφύλαξη της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, όπως στην περίπτωση του κτήματος ΚΑΜΠΑ, το οποίο αποτελεί ζώνη προστασίας τοπίου και χώρο ιστορικού ενδιαφέροντος. Ακόμα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο εκτιμά πως η κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων επιβάλλει τη φυσική διατήρηση του κτήματος, αλλά και επαύξηση του αρχικού φυσικού του προορισμού. Τέλος, το Νομαρχιακό Συμβούλιο εκτιμά πως για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Παλλήνης, μέσω της οποίας επιτρέπεται η τσιμεντοποίηση του κτήματος ΚΑΜΠΑ, «απαιτείται πλήρης και πείθουσα αιτιολογία, που να καλύπτει ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον και όχι σε άτομο ή ομάδα ατόμων».

Να σημειώσουμε ότι το κτήμα ΚΑΜΠΑ έχει αγοράσει η κοινοπραξία ΜΕΣΟΓΑΙΑ, που αποτελείται από τις εταιρίες «Ακτωρ» (Μπόμπολας), «Ελληνική Τεχνοδομική» και ΤΕΒ. Οι δύο πρώτες συμμετέχουν και στην κοινοπραξία εταιριών που έχουν αναλάβει την κατασκευή της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΜΕΣΟΓΑΙΑ προορίζει το κτήμα ΚΑΜΠΑ για την κατασκευή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εμπορικών κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ