Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
Δεν υπάρχει θανατηφόρος ιός

Δεν υπάρχει κάποιος θανατηφόρος ιός, που σκοτώνει τον κόσμο, δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας.

Αυτή την περίοδο, όπως και κάθε χρόνο, υπάρχει μια έξαρση των ιώσεων και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ανησυχίας, είπε ο υπουργός. Αναφερόμενος σε κάποιους θανάτους, ο υπουργός είπε ότι θα εξεταστούν τα στοιχεία και θα δοθούν ανακοινώσεις, ενώ τόνισε: «Μη δώσουμε την αίσθηση στον κόσμο ότι υπήρξαν θάνατοι από γρίπη».

Επίσης χτες η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ι. Πανοπούλου δήλωσε ότι στο Ινστιτούτο Παστέρ υπάρχουν ενδείξεις για την ταυτοποίηση δυο δειγμάτων Γρίπης Τύπου Α απ' την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου. Απαντώντας στο ερώτημα αν η ταυτοποίηση αυτή προκαλεί ανησυχία, είπε ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι οι περιπτώσεις αυτές καλύπτονται απ' τα εμβόλια.

Το νοσοκομείο «Σωτηρία», με χτεσινή ανακοίνωσή του και με αφορμή την αυξημένη κίνηση στο νοσοκομείο, επισημαίνει ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, αντιμετωπίζει αυξημένη κίνηση προσέλευσης ασθενών και εισαγωγών κατά την εφημερία, ωστόσο, σύμφωνα με τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου, αυτό δε σχετίζεται με κάποιο ιδιαίτερο υγειονομικό πρόβλημα.

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης οι τρεις θάνατοι νέων ανθρώπων, που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της βδομάδας στην πόλη και αποδίδονται σε ιογενείς νόσους. Οι αρμόδιοι φορείς, όμως, εμφανίζονται καθησυχαστικοί και σημειώνουν πως και τα τρία περιστατικά αφορούν ασθενείς με εξασθενημένο από άλλες παθήσεις το ανοσοποιητικό σύστημα, αφού η γρίπη από μόνη της δεν μπορεί να επιφέρει το θάνατο.

Το πρωί της Τετάρτης η Μαρία Γρηγοριάδου, εργάτρια, μητέρα δύο παιδιών, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παναγία» με υψηλό πυρετό και λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή Δημήτρη Ψαρούλη, ο θάνατός της οφείλεται σε ιογενή λοίμωξη, που εξελίχθηκε σε εγκεφαλικό οίδημα. Ο ιατροδικαστής, προκειμένου να βεβαιωθεί για την αιτία του θανάτου, έστειλε δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται, ώστε να διαπιστωθεί, τελικά, εάν η νεαρή κοπέλα είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η άτυχη γυναίκα είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Ο σύζυγός της Γιώργος Καζαντζίδης και τα δύο παιδιά της 30χρονης νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων, χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει καμία ανησυχία.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής εξετάζει τις περιπτώσεις δύο ακόμη θυμάτων που σημειώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας και που, επίσης, είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ