Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Συγχωνεύσεις με απολύσεις!

Κύμα απολύσεων έφερε η συγχώνευση των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών «Αιρ Γκρις» και «Ετζίαν Αιρλάινς» («Αερογραμμές Αιγαίου»), παρά τις διαβεβαιώσεις των προέδρων των δύο εταιριών Κ. Κληρονόμου και Θ. Βασιλάκη, αντίστοιχα, ότι δε θα γίνουν απολύσεις.

Ετσι, τα νέα αφεντικά της «Ετζίαν», αφού εκμεταλλεύτηκαν και «έστυψαν» το προσωπικό της «Αιρ Γκρις» κατά την περίοδο των εορτών, τώρα άρχισαν να κοινοποιούν, ακόμα και τηλεφωνικά, τις απολύσεις των εργαζομένων. Απαρχή έγινε με το προσωπικό των αεροδρομίων, το οποίο υποχρεώθηκε σε «εθελουσία» παραίτηση και ένταξη με αποικιοκρατικές συμβάσεις (π.χ. δραστική μείωση αποδοχών) στην εταιρία παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης «Γκολντέρ», συμφερόντων και του προέδρου της «Ετζίαν», Θ. Βασιλάκη. Τηλεφωνικά, όμως, απολύονται και στελέχη της «Αιρ Γκρις», με πρόσχημα τα νέα «επιχειρησιακά σχέδια».

Σημειώνεται ότι το μόνιμο προσωπικό της «Αιρ Γκρις» είναι περίπου 320 άτομα, ενώ ήδη έχουν απολυθεί περίπου 95 εργαζόμενοι, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και συμβασιούχοι.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι εργαζόμενοι στην «Αιρ Γκρις» είναι ανάστατοι, καθώς θεωρούν ορατό πλέον τον κίνδυνο να επακολουθήσουν και άλλες απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ