Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μας περνούν για ανόητους;

Χαρακτηριστικές του κλίματος υποδοχής του πρωθυπουργού χτες στην Πάτρα είναι οι παρακάτω δηλώσεις παραγόντων της πόλης:

Φώτης Τζωρτζίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας:

"Στην Πάτρα, την πόλη με τη μακρόχρονη ιστορία, τα προβλήματα πλέον ξεχειλίζουν. Τα εργοστάσια έκλεισαν το ένα μετά το άλλο, οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται, οι συνοικίες μακριά από το κέντρο της Πάτρας έχουν τρομακτικά προβλήματα. Το "ενδιαφέρον" της πολιτείας για τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι τόσο "μεγάλο" που ακόμα και στις πρόσφατες βροχές οι φτωχογειτονιές αντιμετώπισαν πάλι πλημμύρες.

Οι φορείς της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας ερίζουν για το ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από το μεγάλο φαγοπότι, αδιαφορώντας για τα λαϊκά προβλήματα. Αυτή η κατάσταση αποτυπώθηκε με τον πιο τραγελαφικό τρόπο από την κυνική δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος δήλωσε πως ο Δήμος δεν είναι ικανός να διαχειριστεί το λιμάνι της πόλης αλλά μόνο τα σκουπίδια του.

Αυτή η απελπιστική κατάσταση έχει προκληθεί από την πολιτική απογύμνωσης της περιοχής από κάθε παραγωγική μονάδα και τη μετατροπή της σε κέντρο παροχής υπηρεσιών. Αυτή την πολιτική την υπηρέτησαν πιστά και η κυβέρνηση της ΝΔ και η κυβέρνηση Σημίτη.

Για όλα αυτά τα προβλήματα καλό θα ήταν ο Κ. Σημίτης να πάρει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, γιατί πολύ σύντομα η Πάτρα δε θα είναι η 3η πόλη της Ελλάδας, αλλά η 1η από το τέλος αν και προσωπικά τη θεωρώ ήδη καταδικασμένη πόλη λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και της απάθειας των τοπικών φορέων.

Κάτω από αυτό το κλίμα, πιστεύω πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού γίνεται για οποιονδήποτε άλλο λόγο αλλά όχι για να λυθεί έστω κι ένα από τα οξυμένα προβλήματα αυτής της πόλης. Ο χρόνος θα με δικαιώσει. Οι πατρινοί έχουν χορτάσει υποσχέσεις και προεκλογικές φιέστες. Λύση στα προβλήματά τους απαιτούν. Και αυτή δε θα τη βρουν ούτε από τον Κ. Σημίτη ούτε από τους υπόλοιπους "Σημήτιδες" που διαφέρουν από εκείνον μόνο στα λόγια. Θα τη βρουν μόνο αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο μέλλον εναντίον όλων εκείνων που τους "μαύρισαν" το παρόν».

Ηλίας Αθανασόπουλος, συνταξιούχος, πρώην πολιτευτής του ΔΗΚΚΙ:

«Ο Κ. Σημίτης, με την πολιτική του, έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάντια της Πάτρας, η οποία έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο εργοστασίων και φέρετρο εργαζομένων. Η ανεργία έχει αγγίξει όλες τις οικογένειες. Τα μαγαζιά βάζουν λουκέτο. Οι αγρότες πετούν τα προϊόντα τους μην μπορώντας να καλύψουν ούτε το κόστος παραγωγής τους. Οι συνταξιούχοι ζούμε με συντάξεις πείνας. Και, τι ειρωνεία! Οταν επισκεφθήκαμε τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για να εκθέσουμε τα προβλήματά μας, την πρώτη φορά μας απώθησαν και τη δεύτερη φορά μας έδωσαν ένα λεπτό (!) να τα πούμε με κάποιους βοηθούς του.

Τόσα χρόνια ο πρωθυπουργός δεν πέρασε να δει τα προβλήματα μας, τα οποία γνωρίζει άλλωστε από πρώτο χέρι, αφού και η δική του πολιτική τα συσσώρευσε. Και τώρα που μυρίζουν εκλογές, ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την περιοχή μας. Αλήθεια, για να κάνει τι; Για να πει τι και σε ποιους; Μας περνά για τόσο ανόητους; Πιστεύει πως δε βλέπουμε, δεν καταλαβαίνουμε, δε θυμούμαστε;

Πιστεύω πως ο λαός της Πάτρας και της Αχαΐας δεν έχει να περιμένει τίποτα καλό από αυτή την προεκλογική επίσκεψη -φιέστα. Αντίθετα, θα πρέπει να πάρει ο ίδιος την τύχη του στα χέρια του παλεύοντας για τη λύση των προβλημάτων του, την καταπολέμηση της ανεργίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής σε όφελος των κατοίκων της και να παλέψει ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που γεννά φτώχεια και ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ