Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Αρωματικές ιδέες

Το θυμάρι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Είναι φυτό θαμνώδεις και συναντιέται σε πολλά μέρη της ελληνικής γης. Ανθίζει το καλοκαίρι και έχει υπέροχο άρωμα. Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού, σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, χρησιμοποιείται στη φαρμακοβιομηχανία για την παρασκευή αλοιφών για τα αρθριτικά και την επούλωση των πληγών. Αν σας πονάει ο λαιμός, ή αν έχετε έντονο βήχα, το αφέψημα από θυμάρι είναι ό,τι πρέπει για να σας ανακουφίσει. Επίσης το έκχυμα από θυμάρι βοηθά στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του θώρακα, για την αντιμετώπιση της σπαστικής κολίτιδας κ.ά.

Το δεντρολίβανο, ή αρισμαρί όπως λέγεται στην Κρήτη, είναι ένα μεσογειακό φυτό, εξίσου αξιόλογο για τις ιδιότητές του, που το συναντάμε καταπράσινο και φρέσκο όλο το χρόνο.

Χρησιμοποιείται για εντριβές στις ρευματοπάθειες, είναι ένα πολύ καλό αποχρεματικό για τη γρίπη, κάνει καλό στη δυσπεψία, ενώ το έκχυμά του βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Ο ευκάλυπτος γίνεται δέντρο και αναπτύσσεται κοντά σε περιοχές που υπάρχει πολύ νερό. Τα φύλλα του ξεραίνονται και χρησιμοποιούνται ως αφέψημα κατά της γρίπης, της αποσυμφόρησης του αναπνευστικού συστήματος, για την αντιμετώπιση της βρογχίτιδας, του έντονου βήχα κ.α. Χρησιμοποιείται επίσης στη φαρμακολογία για την κατασκευή αντισηπτικών αλοιφών και αλοιφών για εντριβέ,ς όπως είναι σε όλους γνωστό ως «Βιξ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ