Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
Πλήγμα για τους αγρότες της Αχαΐας

Ερώτηση στη Βουλή του ΚΚΕ

Επί 30 χρόνια οι κάτοικοι της παραποτάμιας περιοχής των ποταμών Πείρου και Παραπείρου στην Αχαΐα ζουν με τις κυβερνητικές υποσχέσεις ότι πρόκειται να κατασκευαστεί το αρδευτικό φράγμα Πείρου - Παραπείρου. Ωστόσο, οι υποσχέσεις μένουν δίχως αντίκρισμα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα της λειψυδρίας να προκαλεί τεράστια προβλήματα στους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής.

Το σημαντικό αυτό πρόβλημα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Π. Κοσιώνης και Σπ. Στριφτάρης και με την οποία επισημαίνουν ότι «μέχρι σήμερα οι αγρότες προσπαθούν να "λύσουν" το πρόβλημα μόνοι τους, κάνοντας γεωτρήσεις. Ωστόσο, αυτό δεν είναι λύση, αφού όχι μόνο δεν έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειές τους, αλλά επιπλέον οι γεωτρήσεις είναι και μία εξαιρετικά δαπανηρή υπόθεση».

Ακόμα, οι βουλευτές του ΚΚΕ υπενθυμίζουν ότι «η κυβέρνηση ενέταξε το έργο στο Γ` ΚΠΣ με προϋπολογισμό 37,48 δισ. δρχ., όχι για το σκοπό αυτό, αλλά σαν έργο ύδρευσης της Πάτρας! Είναι προφανής, συνεχίζει η Ερώτηση, η αντανάκλαση των περιορισμών που θέτει η ΕΕ, η οποία επιδιώκει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και όχι τη δημιουργία έργων υποδομής για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας».

Οι κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας και Εθνικής Οικονομίας «ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του φράγματος Πείρου - Παραπείρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα λειψυδρίας της περιοχής, να βοηθηθούν οι αγρότες και να εξασφαλιστεί η ύδρευση όλων των παραποτάμιων δήμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ