Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Χωρίς θάλαμο αποσυμπίεσης δυτών

Παροπλισμένος βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια ο θάλαμος αποσυμπίεσης δυτών στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου καθώς δε δεν έχει προμηθευτεί νέος με αποτέλεσμα ήδη να έχουν σημειωθεί δύο θάνατοι δυτών. Το θέμα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Παναγιώτης Κοσιώνης με Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και πρόνοιας, Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Οπως σημειώνουν συγκεκριμένα στο κείμενο της Ερώτησης: «Δύο θάνατοι έχουν ήδη σημειωθεί εξαιτίας του παροπλισμού - εδώ και τρία χρόνια! - του θαλάμου αποσυμπίεσης των δυτών στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου νομού Δωδεκανήσου. Επιπλέον, το γεγονός αυτό προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη σπογγαλιεία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος του νησιού, αφού δεν μπορούν να γίνουν αποσυμπιέσεις σε δύτες και σφουγγαράδες, που προσβάλλονται από τη γνωστή νόσο των δυτών. Οπως καταγγέλλουν οι σφουγγαράδες της Καλύμνου, οι διαγωνισμοί που γίνονται για την προμήθεια νέου θαλάμου αποσυμπίεσης κηρύσσονται άκαρποί, με επίκληση των τεχνικών προδιαγραφών».

Οι βουλευτές ρωτούν του υπουργούς ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να γίνει άμεσα η προμήθεια και η εγκατάσταση νέου θαλάμου αποσυμπίεσης στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου, προκειμένου να γίνονται εκεί έγκαιρα οι αποσυμπιέσεις δυτών, που προσβάλλονται από τη νόσο των δυτών, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ