Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΣΑΠ
Απαράδεκτη η ξεχωριστή λειτουργία «Ηλεκτρικού» και μετρό

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη βδομάδα προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ), που αντιδρούν στην ξεχωριστή λειτουργία του μετρό και του «Ηλεκτρικού» από δύο διαφορετικούς φορείς.

Χτες οι εργαζόμενοι στον «Ηλεκτρικό» πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. και τις ώρες αυτές συγκλήθηκε ενημερωτική συγκέντρωση στο Θέατρο «Γκλόρια», κατά την οποία οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τον κλάδο για τις δυσμενείς εξελίξεις που δρομολογούνται με τη λειτουργία του μετρό, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων, λόγω της ασφάλισης των εργαζομένων στο μετρό σε διαφορετικό φορέα. Αίτημα του κλάδου είναι η ενιαία λειτουργία μετρό και ΗΣΑΠ και η ενιαία ασφάλιση του προσωπικού στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα.

Σε κοινή τους ανακοίνωση όλα τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων σωματείων ΗΣΑΠ, καταγγέλλουν τη λειτουργική διάσπαση των τριών γραμμών μετρό και ΗΣΑΠ, καθώς και κάθε μεθόδευση ιδιωτικοποίησης των δημόσιων συγκοινωνιακών μέσων και επιβολής εργασιακού μεσαίωνα, με ανατροπή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ