Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργία πείνας για τον Ιλχάν Γελκουβάν

Ο Κούρδος αγωνιστής πιάστηκε στο Αμβούργο και καταδικάστηκε ήδη σε ισόβια

Δέκα μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου Κούρδων και Τούρκων, πραγματοποιούν από χτες το πρωί απεργία πείνας έξω από το γερμανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Χτες το πρωί διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου. Στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν έξω από το γερμανικό προξενείο όπου 10 από αυτούς, ξεκίνησαν απεργία πείνας. Απαιτούν από τη γερμανική κυβέρνηση την απελευθέρωση του συντρόφου τους Ιλχάν Γελκουβάν, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, να έχει προκύψει εις βάρος του οποιοδήποτε καταδικαστικό στοιχείο.

Ο Ιλχάν Γελκουβάν συνελήφθη στα γραφεία του Μετώπου στο Χάμπουρκ της Γερμανίας μετά από αιφνίδια εισβολή της αστυνομίας. Οπως δηλώνει ένας από τους απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη ο Τσετίν Χασάν, τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα του Ιλχάν καταπατιούνται καθημερινά. Δεν του επιτρέπεται ούτε καν η χρήση τηλεφώνου. Ο ίδιος ο κρατούμενος βρίσκεται στην 58η ημέρα απεργίας πείνας, ενώ άλλοι 4 κρατούμενοι ακολούθησαν το παράδειγμά του προκειμένου να του συμπαρασταθούν.

Στο μεταξύ σε τριήμερες απεργίες πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ιλχάν Γελκουβάν προχώρησαν μέλη του Μετώπου στον Χάμπουργκ, στο Βερολίνο, στη Βρέμη, στο Ντόρτμουντ, στην Κολωνία, στη Στουτγκάρδη, στο Ουλμ, στο Παρίσι, στο Ρότερνταμ, στις Βρυξέλλες, στη Βιέννη και στο Γκρατς.

Τα δέκα μέλη Κούρδοι και Τούρκοι που βρίσκονται έξω από το γερμανικό προξενείο, θα παραμείνουν στη θέση τους για τις επόμενες δύο ημέρες, απαιτώντας την απελευθέρωση του Ιλχάν, και δηλώνουν πως αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ