Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σοβαρές οι επιπτώσεις της κατάργησης Γενικών ΜΕΘ για τους χρονίως πάσχοντες

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις ΜΕΘ στο ΚΑΤ

Τις τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο ΚΑΤ ανέδειξε και στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Γιώργος Λαμπρούλης, στην οποία απάντησε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης.

Ο Γ. Λαμπρούλης ανάμεσα στα άλλα εστίασε στην πρόσφατη εξέλιξη, με την κατάργηση 7 κλινών Γενικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) προκειμένου να μετατραπούν σε κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά Covid, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης πρόκειται να καταργηθούν άλλες 14 κλίνες Γενικής ΜΕΘ για να μετατραπούν και αυτές σε κλίνες Covid. «Αποτέλεσμα; Το ΚΑΤ, νοσοκομείο πανελλαδικής αναφοράς με καθημερινή εφημέρευση, να διαθέτει πια μόλις 14 κλίνες Γενικής ΜΕΘ», δηλαδή να μετατρέπεται σε νοσοκομείο μιας νόσου, ανέφερε ο Γ. Λαμπρούλης.

Επιπλέον σημείωσε ότι ακόμα και για τη στελέχωση μιας νέας ΜΕΘ που δημιουργήθηκε από δωρεά, μετακινείται εκεί προσωπικό από άλλες μονάδες με αποτέλεσμα την υπολειτουργία τους, ενώ και αυτές οι μετακινήσεις δεν επαρκούν για την πλήρη λειτουργία της νέας αυτής ΜΕΘ.

Ο Γ. Λαμπρούλης ανέφερε ότι το ΚΑΤ δεν αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, ενώ ζήτησε την ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση των κλινών της Γενικής ΜΕΘ, την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου συνολικά με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για τις άλλες νόσους, την επιτάχυνση των διαδικασιών του διορισμού των επιλαχόντων των προκηρύξεων, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων και ειδικευμένων νοσηλευτών του νοσοκομείου κ.ά.

Ο αναπληρωτής υπουργός απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, είπε ότι δεν πρόκειται για κατάργηση αλλά... μετατροπή κλινών, ενώ εμφάνισε λίγο - πολύ ως «φυσιολογικό» να αναστέλλονται, για παράδειγμα, χειρουργεία αφού, όπως είπε, «σε όλο τον κόσμο έχουν μειωθεί τα τακτικά χειρουργεία». Επικαλέστηκε την κατάσταση στις άλλες χώρες για να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης...

Αυτό που αποκαλύπτεται είναι τα αδιέξοδα ενός συστήματος Υγείας που λειτουργεί στη λογική της «ανταποδοτικότητας» και του «κόστους - οφέλους» με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, στη βάση φυσικά των πολιτικών διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, των ελάχιστων δωρεάν παροχών, της εμπορευματοποίησης της Υγείας, ανέφερε ο Γ. Λαμπρούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ