Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΑΤ
Σήμα κινδύνου για τις τεράστιες ελλείψεις ενώ διογκώνονται οι ανάγκες

Την εικόνα ενός νοσοκομείου «πολυτραυματία», που ακολουθώντας τον κανόνα του υπόλοιπου δημόσιου συστήματος Υγείας πάσχει από σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εξοπλισμού, υποδομών, μετέφεραν γιατροί και νοσηλευτές του ΚΑΤ στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που τους επισκέφτηκε χτες, συνοδευόμενος από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής, και την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, ξεναγήθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο και στο Τμήμα Επειγόντων και συζήτησε με γιατρούς και νοσηλευτές για την κατάσταση του νοσοκομείου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις μεγάλες ελλείψεις, καθώς είναι ακάλυπτες περίπου 160 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών και 350 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά από τον διοικητή του νοσοκομείου Γ. Ηλιόπουλο, είχε ανοιχτή συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων, στην οποία μίλησαν για τα προβλήματα και τις τραγικές ελλείψεις μέλη του ΔΣ, αλλά και διευθυντές κλινικών του ΚΑΤ.

Εικόνα της κατάστασης που επικρατεί μετέφεραν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ η Μ. Νταβάρα από το ΔΣ του Σωματείου, ο Γ. Κυριαζής, μέλος της 5μελούς της ΕΙΝΑΠ και διευθυντής της Παθολογικής, ο Γ. Αλεξανδράτος από την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, ο Κ. Βλάχος, διευθυντής της Νευροχειρουργικής, ο Γ. Φλώρος, διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής, και ο Χρ. Παπαζαχαρίας, διευθυντής της Β' Γενικής Χειρουργικής. Στη συζήτηση παρευρέθηκε και η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατήγγειλαν με οργή εκατοντάδες κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές, την έλλειψη των οποίων καλούνται οι ίδιοι να καλύψουν, παλεύοντας με νύχια και με δόντια να ανταποκριθούν στις ανάγκες, οι οποίες είναι κατά πολύ διογκωμένες σε καιρό πανδημίας. Και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο που λόγω της ειδίκευσής του - αν και δεν περιορίζεται σε αυτή - βρίσκεται πρακτικά σε μόνιμη εφημερία.

Την οργή και τα δίκαια αιτήματά τους θα διαδηλώσουν εξάλλου σήμερα στην πύλη του νοσοκομείου, στη 1 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της δίωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει το Σωματείο τους, αντιδρώντας σε αυτήν την κατάσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2024-02-17 00:00:00.0)
Σε επικίνδυνη «στάθμη» οι ελλείψεις και η κυβερνητική κοροϊδία (2020-06-16 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ για την Υγεία (2020-06-06 00:00:00.0)
Εσωτερικές μετακινήσεις νοσηλευτών αντί για προσλήψεις (2015-04-23 00:00:00.0)
Νέα πενθήμερη στάση εργασίας των γιατρών (2014-09-20 00:00:00.0)
Εμπόρευμα ο τομέας της υγείας, για την κυβερνητική πολιτική (1998-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ