Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Θάνατος εργαζόμενου στις συγκοινωνίες από κορονοϊό

Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης αναδεικνύει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για το θάνατο εργαζόμενου στις συγκοινωνίες από κορονοϊό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε σύσκεψη την Πέμπτη 11 Μάρτη, στις 9.30 π.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, για την οργάνωση της πάλης. Ο άτυχος εργαζόμενος κατέληξε την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από αρκετές μέρες νοσηλείας.

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων στις αστικές συγκοινωνίες και καταγγέλλει τις πλειοψηφίες των σωματείων «για τη συγκάλυψη που προσφέρουν όλο αυτό το διάστημα στη διοίκηση της ΟΣΥ για τη διαχείριση της πανδημίας».

Σημειώνει ότι «από την έναρξη της πανδημίας, εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση και οι διοικήσεις σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων» και θυμίζει τις σχετικές προειδοποιήσεις της. «Η απάντηση από την εργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κυνική, ότι αποτελούν κόστος τα μέτρα για την προστασία της ζωής μας. Τώρα, λοιπόν, ας μας απαντήσουν: Πόσο κοστίζουν οι ζωές μας!», προσθέτει η ΔΑΣ και καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών να συνεδριάσουν προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Νέα παρέμβαση από το ΠΑΜΕ για τους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ

Δίνοντας συνέχεια στις παρεμβάσεις του για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), το ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ι. Γκόλια την περασμένη Παρασκευή. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές από το χώρο των Μεταφορών, ενώ στη συνάντηση τέθηκαν τα παρακάτω προβλήματα:

Η καθυστέρηση καταβολής των μισθών είναι μόνιμη και η δικαιολογία από τη διοίκηση των ΚΤΕΛ είναι ότι δεν πληρώνονται από τον ΟΣΥ. Δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας για τα οχήματα. Τα οχήματα είναι σε κακή κατάσταση, με συνεχείς βλάβες. Αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό στο πρόσφατο πέρασμα του χιονιά, όπου τα λεωφορεία αυτά αποτελούσαν στο δρόμο κίνδυνο για τους ίδιους τους οδηγούς και τους επιβάτες. Υπάρχουν ήδη κρούσματα κορονοϊού τα οποία αποκρύπτονται. Κανένα τεστ δεν γίνεται στους εργαζόμενους και δεν τους παρέχονται τα μέσα ατομικής προστασίας. Απειλούν με απολύσεις όσους εργαζόμενους διαμαρτύρονται. Τα ωράρια εργασίας, τα διαλείμματα και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας κατά κανόνα δεν τηρούνται.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει σχετικά: «Από τον πρόεδρο και τη διοίκηση του ΟΑΣΑ περιμένουμε την απάντησή τους, δηλαδή την άμεση επίλυση των προβλημάτων που τέθηκαν», και καλεί τους εργαζόμενους των ΚΤΕΛ να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και την προστασία της υγείας τους.

  • Την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας Διανομής Ανατολικής Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊου σε τουλάχιστον 5 εργαζόμενους. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό. Για την ταχυδρομική εξυπηρέτηση της περιοχής, ενεργοποιεί έκτακτο προσωπικό και την «ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ