Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Απρόκλητη επίθεση και ξύλο από αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί της «ΔΙΑΣ» χτυπάνε έναν νέο που διαμαρτυρήθηκε για τον αυταρχισμό τους
Οι αστυνομικοί της «ΔΙΑΣ» χτυπάνε έναν νέο που διαμαρτυρήθηκε για τον αυταρχισμό τους
Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν από αστυνομικές δυνάμεις κάτοικοι, περαστικοί, ακόμα και οικογένειες με παιδιά την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ενώ όταν υπήρξαν διαμαρτυρίες για την προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων, ακολούθησε ακόμη μεγαλύτερη καταστολή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της πόλης υπήρξαν αντιδράσεις όταν εμφανίστηκαν το μεσημέρι, για μια ακόμα φορά, δυνάμεις της Αστυνομίας στο άλσος και την πλατεία, κάτι που γίνεται πολύ συχνά και προκλητικά τους τελευταίους μήνες, επιχειρώντας να επιβάλουν πρόστιμα ακόμα και σε οικογένειες. Μάλιστα, καταγγέλλεται ότι οι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» μιλούσαν άσχημα σε μανάδες με παιδιά που τηρούσαν όλα τα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, είχαν στείλει μηνύματα), που όταν διαμαρτυρήθηκαν γιατί τους κόβουν πρόστιμο η απάντηση ήταν «γιατί έτσι θέλω. Τώρα τα παράπονά σας στον Χαρδαλιά».

Στη συνέχεια, όταν κάποιοι άνθρωποι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στους αστυνομικούς ξεκίνησε το ξύλο, με τα γκλοπ, που συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, όπως καταγράφουν και βίντεο αυτοπτών μαρτύρων. Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της εμφανίζει τη βάναυση συμπεριφορά των μελών της «ΔΙΑΣ» ως ...απάντηση σε επίθεση που δήθεν δέχτηκε.

Το βράδυ, όταν διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την πλατεία της Νέας Σμύρνης προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων και διέλυσαν τη διαδήλωση.

Συνολικά προχώρησε σε 11 προσαγωγές, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή οι Κομματικές Οργανώσεις Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ.

Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες ζήτησε το ΚΚΕ, με άμεση παρέμβαση του βουλευτή του Κόμματος Χρήστου Κατσώτη, τόσο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσο και στη ΓΑΔΑ, όπου είχαν μεταφερθεί τα 11 άτομα που προσήχθησαν κατά την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων της Αστυνομίας. Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και διαμαρτυρήθηκε για την απρόκλητη επίθεση. Μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ ήταν εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Σμύρνης οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κιουλάνης και Αγγελος Βρεττός.

Επίσης, μετά την προβολή βίντεο που δείχνουν τον ξυλοδαρμό πολιτών από αστυνομικούς, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι «έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα» σχετικά με βίντεο που, όπως υποστηρίζει, «εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες» αποφεύγοντας να αναφερθεί σε ξυλοδαρμούς. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς, θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Σμύρνης: Συχνές οι προκλήσεις της αστυνομίας

Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί των μηχανοκίνητων ομάδων μπαίνουν με τα δίκυκλά τους στο άλσος, την ώρα που κάτοικοι του δήμου αθλούνται ή κάνουν τον περίπατό τους, γεγονός που έχει καταγγελθεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό. Τον Δεκέμβρη του 2020 έγινε σχετική καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Νοέμβρη. Τον Γενάρη επιστρατεύτηκαν και τα ΜΑΤ. Μετά τις επιθέσεις της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ συγκέντρωση και κινητοποίηση στην περιοχή, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία.

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνουν ότι όλη μέρα η δημοτική αρχή ήταν άφαντη σε αυτά τα περιστατικά, και ζητούν την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να παρθούν μέτρα, ώστε να σταματήσουν οι δράσεις καταστολής που εδώ και καιρό συμβαίνουν στην περιοχή. Καταδικάζει «τα χτεσινά (σ.σ. προχτεσινά) γεγονότα στην πλατεία, όπου κόσμος που βρισκόταν δέχτηκε απρόκλητη επίθεση και εκφοβισμό από αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο του ελέγχου των μέτρων για τον κορονοϊό. Εχουμε κατ' επανάληψη "ενοχλήσει" τον δήμαρχο, καταγγέλλοντας το όργιο αστυνομοκρατίας στην πλατεία και το Αλσος Νέας Σμύρνης και καλώντας τον να πάρει θέση. Μέχρι σήμερα μας δήλωνε αναρμόδιος! Μετά τα απαράδεκτα χτεσινά (σ.σ. προχτεσινά) γεγονότα και παρά τις επίμονες προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε μαζί του, εκείνος παρέμενε άφαντος, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε με μια ανακοίνωσή του, η οποία είναι τουλάχιστον άστοχη, αν όχι επικίνδυνη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ