Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Δεν πάει άλλο» φωνάζουν οι υγειονομικοί

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τα σωματεία τους

Από τη συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»
Από τη συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου και σε στάση εργασίας - συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12 Μάρτη, μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής, καθώς η κατάσταση και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι επισφαλής για ασθενείς και εργαζόμενους.

Το Σωματείο απαιτεί: Να ανακληθεί η απόφαση για «ανάπτυξη» επιπλέον κλινών COVID και μετατροπή σε νοσοκομείο μιας νόσου. Να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το νοσοκομείο και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών COVID. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων.

Παράλληλα, η Συνέλευση των ειδικευόμενων γιατρών στο νοσοκομείο επισημαίνει ότι παραμένουν ελλείψεις σε άκρως απαραίτητο εξοπλισμό για τη νοσηλεία ασθενών αφού παρατηρούνται από προβληματικές παροχές οξυγόνου μέχρι έλλειψη σε συστήματα χορήγησης οξυγόνου υψηλής ροής, που αποδεδειγμένα μειώνουν σημαντικά την ανάγκη διασωλήνωσης.

Η Συνέλευση αποφάσισε κανένας ειδικευόμενος να μην εκτελέσει εφημερίες άνω του πλαφόν των 7 το μήνα. «Δεν θα γίνουμε επικίνδυνοι για τους ασθενείς μας. Γνωστοποιούμε ότι ουδεμία ευθύνη θα φέρει ο ειδικευόμενος για τη μη ασφαλή λειτουργία των κλινικών, εάν σε περίπτωση εξαναγκασμού υπερβεί το όριο του αριθμού εφημεριών μηνιαίως», σημειώνουν οι ειδικευόμενοι.

Στον «Ευαγγελισμό»

Στον «Ευαγγελισμό», το μεσημέρι της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές δράσεις, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Αυτό που επιχειρείται στον "Ευαγγελισμό" είναι εγκληματικό!», διαμήνυσε το Σωματείο και κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής «συνάντησης» με τον διοικητή του νοσοκομείου, όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα, που δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες. Ακολούθησαν ενημέρωση κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης - συνέλευσης εργαζομένων που έγινε στον προαύλιο χώρο και συνέντευξη Τύπου.

«Στην παρούσα φάση όσα μέτρα περιοριστικά και να ληφθούν δεν θα αποδώσουν, αν δεν παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στους χώρους εργασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν δεν προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σε μαζική κλίμακα για να αντεπεξέλθει και στις αυξημένες ανάγκες και στους υγειονομικούς που έχουν νοσήσει. Το 2020 είχαμε 11.000 θανάτους παραπάνω σε σχέση με το 2019 (μ.ο. 120.000 θάνατοι/ετησίως), οι 5.500 είναι από Covid, άρα οι υπόλοιποι προέρχονται από την παραμέληση και επιβάρυνση όλων των υπόλοιπων νόσων. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί η ΠΦΥ. Ο ιδιωτικός τομέας να επιταχθεί. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στο προσεχές μέλλον, οι επιπλέον θάνατοι από non covid νοσήματα θα είναι πολύ περισσότεροι κι αυτό δυστυχώς ήδη επιβεβαιώνεται», σημείωσε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.

Στο Τζάνειο

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Τζάνειο Νοσοκομείο, μετά από απόφαση της Συνέλευσης γιατρών και των ειδικευόμενων, ενάντια στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Την απόφαση στήριξε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» και στο πλευρό της στάθηκαν η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ, οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά της ΟΓΕ.

Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, στάθηκε μεταξύ άλλων στην κυριολεκτική και μεταφορική ασφυξία που βιώνουν τα νοσοκομεία.

«Βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας μια δεύτερη, παράλληλη πανδημία, αυτή της έξαρσης της λοιπής νοσηρότητας και δυστυχώς θνητότητας. Τα ιδιωτικά μεγαθήρια κάνουν χρυσές δουλειές, η όποια συνεργασία τους με το Δημόσιο αποζημιώνεται με υπέρογκα ποσά, ενώ έχουν το θράσος να μας λένε ότι δεν έχουν την τεχνογνωσία (!) να νοσηλεύσουν ασθενείς Covid. Σχεδιάζουν τη μετατροπή όλου του νοσοκομείου σε αποκλειστικής νοσηλείας Covid ασθενών, χωρίς την παραμικρή μέριμνα για τους εκατοντάδες ασθενείς που εξυπηρετούνται από όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, τακτικά και επείγοντα», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» των εργαζομένων.

Στο «Αγία Ολγα»

Στο «Αγία Ολγα», τέλος, «μια μόλις μέρα μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λόγω κορύφωσης της κρίσης, στην πρωινή εφημερία ενημερωθήκαμε ότι θα ήμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid (...) Ωρα 9η βραδινή: Εχουν γίνει ήδη >25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, >70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια!!!», όπως κατήγγειλε ο διευθυντής του Παθολογικού λίγο πριν παραιτηθεί.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» είναι πολύ δύσκολη εδώ και καιρό, σημειώνει ο Θοδωρής Αλωνιστιώτης, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και παθολόγος στο νοσοκομείο, καθώς οι ΜΕΘ είναι όλες κατειλημμένες και η μόνη ενίσχυση των Παθολογικών κλινικών ήταν δύο επικουρικοί γιατροί, την ώρα που η κατάσταση με την πανδημία έχει επιδεινωθεί, τα ασθενοφόρα κάνουν ουρά και δεν έχουν πού να αφήσουν τους ασθενείς.

«Εδώ και τώρα να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας», τονίζουν σε ανακοίνωση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία, στηρίζοντας τους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασθενείς «σβήνουν» περιμένοντας για ένα κρεβάτι ΜΕΘ (2021-03-30 00:00:00.0)
Σήμα κινδύνου για την υγεία του λαού εκπέμπουν οι υγειονομικοί (2021-03-02 00:00:00.0)
Εκρηκτική η κατάσταση στην Παθολογική του ΓΝ Πτολεμαΐδας (2021-02-10 00:00:00.0)
Εκρηκτικές συνθήκες για τους υγειονομικούς και τον λαό (2020-11-17 00:00:00.0)
Σε συνθήκες κατάρρευσης τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (2020-11-11 00:00:00.0)
Οι νέοι γιατροί ανησυχούν και διεκδικούν! (2020-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ