Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Καταγγελία της ΔΗΠΑΚ Γιατρών

Επίθεση σε ειδικευόμενο γιατρό από την Μ. Παγώνη, αντιπρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Γιατρών. Οπως αναφέρει η ΔΗΠΑΚ, «την Παρασκευή 5/3/2021, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, η αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κα Παγώνη, αντί να ασχοληθεί με την τραγική κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, με την πανδημία να καλπάζει, φρόντισε να επιτεθεί φραστικά σε συνάδελφο ειδικευόμενο σε κλινική Covid ο οποίος βρισκόταν σε διπλανό τηλεοπτικό παράθυρο, επειδή ανέδειξε τα απάνθρωπα ωράρια και τις συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν οι ειδικευόμενοι ιατροί σήμερα εν μέσω Covid-19.

(...) Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό που εξόργισε την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ είναι ότι ο συνάδελφος ανέδειξε με την παρέμβασή του τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, που έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία σε ασφυξία, ότι αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις του Λαϊκού Νοσοκομείου, στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι ειδικευόμενοι. Είναι τουλάχιστον ντροπή να ισχυρίζεσαι ότι "οι ειδικευόμενοι κάθονται στο νοσοκομείο και μετά τη λήξη του ωραρίου τους γιατί κάνουν επιστημονικές εργασίες" και όχι επειδή υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, επειδή πλημμυρίζουν οι κλινικές με ασθενείς Covid, επειδή η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και τώρα να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η κα Παγώνη επέλεξε να μην εκπροσωπεί τους γιατρούς αλλά την παράταξη της κυβέρνησης, τη ΔΑΚΕ. Η πρόσφατη πραγματικότητα έχει δείξει με οδυνηρό τρόπο ότι αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ