Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κυβερνητικά αναμασήματα περί «ατομικής ευθύνης»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναγνωρίζοντας μεν ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη», επέμεινε ότι «η προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη εξαιτίας της κούρασης όλων μας, αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων».

Συντηρεί δηλαδή η κυβέρνηση το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» για να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για τη διασπορά του ιού. Σε αυτό το πνεύμα, επέμεινε ότι είναι «υποχρέωση όλων να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις των ειδικών», επιλέγοντας, βέβαια, η κυβέρνηση να εστιάζει στα περιοριστικά μέτρα, όπως συνδυάζονται με γενικευμένη καταστολή.

Ταυτόχρονα, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρουσίασε ως «εξαιρετικά θετικό» «το γεγονός ότι δρομολογείται η έναρξη των διαδικασιών για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, πρόταση που πρώτος έβαλε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης», με δεδομένη την πρεμούρα τους, όπως είπε χτες και η Πελώνη, να ανοίξουν «σταδιακά» τον Τουρισμό, με τα γνωστά, βέβαια, πρωτόκολλα - λάστιχο.

Φρόντισε μόνο να επικαλεστεί στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ότι η ύφεση το 2020 δεν ήταν τόσο βαθιά όσο ανέμεναν και ότι η χώρα σημείωσε «μικρή μείωση της ανεργίας», μεταξύ Γενάρη και και Νοέμβρη 2020.

Πάνω σε αυτά, λέγοντας ότι «δικαιώνουν τις κυβερνητικές επιλογές» δήλωσε «αισιοδοξία για την επόμενη μέρα», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της να στηρίξει αυτούς που πλήττονται, πρέπει από τον Απρίλιο και μετά, ωστόσο, να αρχίσουμε να στρέφουμε το βλέμμα μας προς την ανάκαμψη της οικονομίας, και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ