Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Εικόνα κατάρρευσης σκιαγραφούν γιατροί και νοσηλευτές

Την εικόνα που μεταφερόταν στον Δ. Κουτσούμπα καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας του στο ΚΑΤ, σε όλες τις συζητήσεις που είχε με το υγειονομικό προσωπικό, επιβεβαίωσε η συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων και διευθυντές κλινικών.

Μεταξύ άλλων πήραν το λόγο η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου, ο Γ. Κυριαζής, μέλος της 5μελούς της ΕΙΝΑΠ, διευθυντής της Παθολογικής κλινικής, ο Γ. Αλεξανδράτος, απ' την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, η Μαρία Νταβάρα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου, ο Κ. Βλάχος, διευθυντής Νευροχειρουργικής, ο Γ. Φλώρος, διευθυντής Καρδιολογικής και ο Χρ. Παπαζαχαρίας, διευθυντής Β΄ Γενικής Χειρουργικής.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στη συζήτηση, στο νοσοκομείο λείπουν 160 ειδικευμένοι γιατροί, 350 νοσηλευτές, με συνέπεια η εντατικοποίηση της δουλειάς να χτυπάει «κόκκινο». Λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως πνευμονολόγοι, γαστρεντερολόγοι, αιματολόγοι, ψυχίατροι, ουρολόγοι κ.λπ. Τα κτιριακά προβλήματα επίσης είναι μεγάλα και κρίσιμα για την υγεία εργαζομένων και ασθενών, π.χ. κοινόχρηστες τουαλέτες, απουσία χώρων ξεκούρασης για το προσωπικό κ.ά.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως κατήγγειλαν, μέσα σε μια νύχτα, κλινικές μετατράπηκαν σε κλινικές Covid χωρίς επιπλέον προσωπικό ή έστω προετοιμασία του υπάρχοντος, με μεταφορά των ασθενών που νοσηλεύονταν σε αυτές σε ιδιωτικές κλινικές, φυσικά με το αζημίωτο. Τα αιτήματά τους για προσλήψεις, μονιμοποίηση των επικουρικών, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην υποδομή του νοσοκομείου και στον εξοπλισμό ακούγονταν παραπάνω από εύλογα στο φόντο αυτής της εικόνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ