Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Οχι στην καταστολή και την αστυνομοκρατία

«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους αστυνομικούς, προβάλλει τη δύναμη των μέσων καταστολής και επιδιώκει τον εκφοβισμό του λαού και την επιβολή σιγής κοιμητηρίου σ' όλη τη χώρα», τονίζει μεταξύ άλλων η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ), καταδικάζοντας την αστυνομοκρατία και την καταστολή που σημειώθηκε στη Νέα Σμυρνη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η πολιτική κυβερνητική επιλογή της βίας «συνδέεται με την άμεση προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει το λαό συνένοχο για όσα συνειδητά δεν υλοποίησε για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ υπηρετεί και τον συνολικό σχεδιασμό της για επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών της με την ένταση της καταστολής».

Συνεχίζοντας επισημαίνει: «Αγανακτούμε και καταγγέλλουμε τον υπέρμετρο ζήλο με τον οποίο ανταποκρίνονται οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στις κυβερνητικές εντολές. Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να λειτουργούν ως τυφλά όργανα καταστολής. Τα σιδερένια γκλομπς που σηκώνουν απρόκλητα πάνω στο λαό, όπως στη Νέα Σμύρνη, δείχνουν την απόλυτη ταύτισή τους με τις κυβερνητικές επιταγές και την απανθρωπιά τους. Οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις έχουν ευθύνες και οφείλουν να καταγγείλουν αυτά τα φαινόμενα.

Κανένας εργαζόμενος, φοιτητής, απόστρατος, κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πρέπει να υποκύψει και δεν μπορεί να ανεχθεί αυτήν την κατάσταση της καταπάτησης των λαϊκών δικαιωμάτων. Το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης εξελίσσεται σε πλήρη αστυνομοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στην ένταση της καταστολής. Κανένας αστυνομικός να μη σηκώσει το γκλομπ και να μη ρίξει χημικά ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ