Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Δεν θα μας κλείσουν το στόμα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης

Σωματεία και Ομοσπονδίες Εργαζομένων καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την πολιτική καταστολής και την αστυνομική βία που ασκήθηκε ενάντια στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει πως «η καταστολή, η τρομοκρατία, η βία απέναντι σε εργαζόμενους δεν είναι τυχαίο γεγονός. Αποτελεί κυβερνητική επιλογή για να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και να στοχοποιηθεί για μια φορά ακόμη ο λαός». «Οσο κι αν επιχειρεί η κυβέρνηση με την καταστολή και την τρομοκρατία να βάλει τους αγώνες σε περιορισμό και σε καραντίνα όποια φωνή στρέφεται εναντίον της πολιτικής της, δεν πρόκειται να τα καταφέρει», προσθέτει, και καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που διοργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων και τα Παραρτήματά του στις Νοτιοανατολικές Συνοικίες και στην Καλλιθέα στη σημερινή συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Την ώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει lockdown μέσα στο ...lockdown και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση εκεί που υπάρχει πραγματικά το πρόβλημα, στους χώρους δουλειάς, δυναμώνει την κρατική καταστολή, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία», αναφέρει σε ανακοίνωση - καταγγελία για την απρόκλητη επίθεση η Ενωση Λογιστών Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

«Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο δυνάμωμα της κρατικής βίας και καταστολής, στοχεύοντας στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων και της νεολαίας που παλεύουν και απαιτούν λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας, της Παιδείας και των δικαιωμάτων τους», επισημαίνει η ΠΕΣ ΝΑΤ.

«Δεν θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία!», τονίζει ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας (μέλος της ΟΓΕ) και καταγγέλλει «την πρωτόγνωρη επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7/3 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις οικογένειες που έκαναν τον περίπατό τους, κατά τη διάρκεια ελέγχου για τα μέτρα προστασίας». Ο Σύλλογος καλεί με τη σειρά του στη σημερινή κινητοποίηση.

Τα Παραρτήματα Νοτίων Συνοικιών της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλουν την απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία σε βάρος των κατοίκων. Τονίζουν μεταξύ άλλων πως «η ευθύνη ανήκει εξολοκλήρου στην κυβέρνηση για τον εξελισσόμενο κρατικό αυταρχισμό ως τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία» και καλούν στην κινητοποίηση.

«Είναι βαθιά γελασμένοι ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή θα περάσουν», αναφέρει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων στην Εκπαίδευση και προσθέτει: «Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη».

«Οι μάσκες έχουν πέσει! Δεν έχει καμία σχέση η καταστολή και το κρεσέντο βίας απέναντι σε εργάτες, φοιτητές και στις γειτονιές με την προστασία της υγείας!», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη».

«Το μόνο ουσιαστικό μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση είναι η συνεχής ενίσχυση της καταστολής απέναντι στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους», σημειώνουν τα Συντονιστικά Μαθητών Καλλιθέας, Μοσχάτου - Ταύρου και Μπραχαμίου, καταδικάζοντας την καταστολή στη Νέα Σμύρνη καλώντας στις κινητοποιήσεις σήμερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και αύριο στα Προπύλαια.

Την επίθεση καταγγέλλουν η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης» και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης». Η καταστολή δεν είναι μέτρο προστασίας από την πανδημία, δηλώνει η Ομάδα Γυναικών Αλίμου.

Την επίθεση καταγγέλλουν και καλούν στη σημερινή κινητοποίηση το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, το Παράρτημα Νοτίων Συνοικιών του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, oι Ενώσεις ΕΒΕ Καλλιθέας και Μπραχαμίου, το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, το Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Αττικής.

Εξόρμηση των ΚΟ του ΚΚΕ στην πόλη

Μεγάλη εξόρμηση στη Νέα Σμύρνη πραγματοποίησαν χτες οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Η εξόρμηση ξεκίνησε από την πλατεία της Νέας Σμύρνης, εκεί όπου σημειώθηκε η απρόκλητη αστυνομική βία ενάντια σε κατοίκους της περιοχής.

Τα μέλη του ΚΚΕ με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος καλούσαν το λαό να καταδικάσει τα φαινόμενα καταστολής και πολλοί εργαζόμενοι σημείωναν χαρακτηριστικά πως «δεν φτάνει που μας έχουν κλείσει μέσα έναν χρόνο, μας χτυπάνε κιόλας» και ζητούσαν να μάθουν πώς είναι η κατάσταση της υγείας των χτυπημένων κατοίκων και αν θα πραγματοποιηθεί κάποια κινητοποίηση.

Τα μέλη του ΚΚΕ καλούσαν τους εργαζόμενους και τους κατοίκους να συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση των φορέων στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Νέας Σμύρνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ