Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1930 Σε άρθρο του «Ριζοσπάστη» αναφέρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών μόνο για την περιοχή της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και του Μεσολογγίου, έχουν εκδοθεί 282.124 εντάλματα προσωποκράτησης αγροτών για μη πληρωμή των φόρων.

1960 Η Βουλή απορρίπτει ως αντισυνταγματική την πρόταση νόμου, την οποία υπέβαλε η ΕΔΑ, για τη χορήγηση σύνταξης σε όλους τους αγρότες.

1968 Ο Μίκης Θεοδωράκης καταδικάζεται σε φυλάκιση 9,5 ετών για αντίσταση και περιύβριση αρχής. Εξι μέρες αργότερα θα απελευθερωθεί μετά το διάταγμα της χούντας για αμνηστία.

1969 Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ εργατών, φοιτητών και αστυνομίας σημειώνονται στη Σαρδηνία όπου οι διαδηλωτές ζητούν μέτρα για την ανάπτυξη της περιοχής και εξίσωση των ημερομισθίων με αυτά που ισχύουν και στην υπόλοιπη Ιταλία.

1973 Αναβρασμό προκαλεί σε ολόκληρη την Αφρική η δολοφονία του ηγέτη των ανταρτών της Πορτογαλικής Γουινέας Αμίλκα Καμπράλ. Ο πρόεδρος της χώρας Σεκού Τουρέ καταγγέλλει ότι οι δολοφόνοι του Καμπράλ ήταν Πορτογάλοι μισθοφόροι. Ο Τουρέ καλεί επίσης τους ηγέτες όλων των αφρικανικών κρατών σε εξέγερση κατά της αποικιοκρατίας.

1976 Σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών ως 8,5 ετών καταδικάζονται οι επίδοξοι δικτάτορες, επικεφαλής της απόπειρας πραξικοπήματος το Φλεβάρη του 1975.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ