Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Συγκέντρωση - συναυλία ενάντια στις χωματερές σε Φυλή και Σχιστό

Το Σάββατο 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα

Eurokinissi

Μεγάλη συγκέντρωση και συναυλία διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής το Σάββατο 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Στη μεγάλη συναυλία καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό.

Η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό δρομολογεί λεωφορεία από τα εξής σημεία: Στις 5.45 μ.μ. πλατεία Ηρώων - Πέραμα, στις 6 μ.μ. Π. Φύσσα και Λεωφ. Σαλαμίνος- Αμφιάλη, στις 6.15 μ.μ. Πλατεία Κύπρου (Ελ. Βενιζέλου) - Ταμπούρια, στις 6.30 μ.μ. Ψαρών και Εθν. Αντιστάσεως - Δραπετσώνα.

Οι συντονιστικές επιτροπές τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως «με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής συνεχίζουμε πιο δυνατά τον αγώνα απέναντι στο διαχρονικό έγκλημα, στο αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής που εδώ και δεκαετίες μολύνει την περιοχή και αποτελεί διαρκή και σοβαρή απειλή για την υγεία και τη ζωή μας!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής που δίκαια αντιδρούν σε ένα νέο έγκλημα τύπου "Φυλής" που δρομολογείται στην περιοχή τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους του Βόλου και της Δυτικής Θεσσαλονίκης που ζουν ήδη το έγκλημα της καρκινογόνου καύσης απορριμμάτων για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων! Ενώνουμε τη φωνή μας με τον λαό της Αττικής που διεκδικεί μέτρα αντιπυρικής προστασίας στην Κινέτα, στο Αλεποχώρι, στο Μάτι, που διεκδικεί να μη ζει δίπλα σε αυθαίρετα χωροθετημένους ΣΜΑ (Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), όπως στο Περιστέρι, στους Αγίους Αναργύρους, στο Πέραμα, στο Κερατσίνι και αλλού, με τον λαό της Ελευσίνας και του Ασπρόπυργου που δεν ανέχεται να ζει με τη ρύπανση μεγάλων βιομηχανιών και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας του».

Το έγκλημα συνεχίζεται...

Στη συνέχεια επισημαίνουν:

«Πριν λίγες μέρες βγήκε στο φως της δημοσιότητας μελέτη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου αποτυπώνονται οι τραγικές συνέπειες που έχει η λειτουργία της χωματερής της Φυλής στα υπόγεια νερά της περιοχής με σοβαρό κίνδυνο και για τη διατροφική αλυσίδα συνολικά του λαού της Αττικής.

Στη συγκεκριμένη μελέτη καταγράφονται μετρήσεις που έγιναν για 17 μήνες (από το Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιούνη του 2020). Στο σύνολό τους καταγράφονται υπερβάσεις ορίων.

Αυτά τα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα λίγες βδομάδες μετά την υπερψήφιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή, ξημερώματα, από 51 περιφερειακούς συμβούλους. Τι προβλέπεται; Ο διαχωρισμός των σκουπιδιών πάνω στα υφιστάμενα πανωσηκώματα, όπου για την αντιστήριξή τους θα κατασκευαστεί περιμετρικό ανάχωμα, δηλαδή ένα χωμάτινο "μίνι σινικό τείχος" μήκους 1.535 μέτρων και ύψους 20 μέτρων (!). Ταυτόχρονα προωθείται η καρκινογόνος καύση των απορριμμάτων και διακινούνται "φήμες" για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων και πάλι στη Δυτική Αττική».

Κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ

Κάλεσμα στη συγκέντρωση - συναυλία του Σαββάτου την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος απευθύνει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Επίσης καλεί Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους εκδηλώσεις απαιτώντας την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ζωής των ίδιων και των παιδιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ