Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης στην πόλη!

Συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αύριο

Τη μάχη για να φτάσουν στον λαό της Πάτρας με κάθε τρόπο το μήνυμα ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην πόλη, αλλά και το κάλεσμα για το συλλαλητήριο αύριο στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, με ομιλητή τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας, δίνουν οι Οργανώσεις της Αχαΐας και του Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ η πόλη στολίζεται με πανό.

«Η παρουσία του Πάιατ είναι ανεπιθύμητη στην Πάτρα. Ο λαός της πόλης πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η Σούδα. ΟΧΙ πυρηνικά στον Αραξο». Με αυτό το κάλεσμα οι Οργανώσεις Αχαΐας και Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνονται πλατιά στον πατραϊκό λαό καλώντας τον να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.

Ο πρέσβης των μακελάρηδων αναμένεται να βρεθεί στην πόλη μετά από πρόσκληση σε συνέδριο που οργανώνουν η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κεντρικούς χορηγούς και υποστηρικτές επιχειρηματικούς ομίλους, με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ, τραπεζών, πανεπιστημίων, περιφερειακών αρχών, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, διεθνών συμμάχων τους κ.ά.

«Πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού» χαρακτήρισε την πρόσκληση του πρέσβη των ΗΠΑ ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, με δήλωσή του, με την οποία τόνισε πως «η δημοτική αρχή δεν θα παρευρεθεί στο συνέδριο, αλλά θα είναι στον δρόμο με τον λαό και τη νεολαία της πόλης μας, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ