Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει το αντιλαϊκό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και στο Σχιστό

Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τα σχέδια δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό εξέδωσαν οι ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνουν:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ομογάλακτη περιφερειακή αρχή Πατούλη υλοποιούν γοργά τον σχεδιασμό για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Από πληροφορίες φαίνεται ότι η πρόσφατη συνεδρίαση του ΕΣΔΝΑ καθόρισε τη δυναμική της σχεδιαζόμενης ΜΕΑ της ΠΕ Πειραιά στους 320.000 τόνους για τα επόμενα 30 χρόνια!

Επιβεβαιώνεται ότι ο αντιλαϊκός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων έχει πολλούς υπεύθυνους. Η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή της ΝΔ πατάνε πάνω στο σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειακής αρχής Δούρου, που σχεδίαζε τη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Εκθετοι είναι και οι δήμαρχοι Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος που είχαν συμφωνήσει στον παραπάνω σχεδιασμό.

Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα, ενώ συνέβαλε και με τη δική της στάση σε αυτή την εξέλιξη σε βάρος του λαού της περιοχής και του περιβάλλοντος. Συμφώνησε με το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - Δούρου για ΜΕΑ στο Σχιστό!

(...) Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι κομμουνιστές με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας έθεσαν από την πρώτη στιγμή, τόσο στον λαό της περιοχής, όσο και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα να μη δημιουργηθεί καμία ΜΕΑ στο Σχιστό! Ούτε 320.000 τόνων απορριμμάτων, ούτε λιγότερων, ούτε για τη μισή Αττική, ούτε για μόνο τον Πειραιά! Εγκαιρα από τον Απρίλη ενημέρωσαν τον λαό ότι ο ΕΔΣΝΑ προχωρά τον σχεδιασμό του καταλήγοντας στην εταιρεία - τεχνικό σύμβουλο που θα υπογράψει τη σύμβαση για τη δημιουργία της μονάδας.

Εναντιωνόμαστε εξολοκλήρου στο αντιλαϊκό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, που είναι εις βάρος του λαού και υπέρ νέων κερδοφόρων μπίζνες για τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Καλούμε τους εργαζόμενους-ες, τους αυτοαπασχολούμενους-ες, τους νέους-ες της περιοχής να μπουν δυναμικά στον αγώνα για να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί, απομονώνοντας τις δυνάμεις που ευθύνονται για την εξέλιξη αυτή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ